Slovo má Paroubek. Tímto projevem sejme vládu

26.04.2011 13:14

Na mimořádné schůzi sněmovny, která má na programu hlasování o nedůvěře vládě, se chystá vystoupit s projevem i bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek. Vládu v něm podle informací ParlamentníchListů.cz nazve ansámblem diletantů, jemuž vévodí premiér, který nemá schopnost vést. Své příznivce potěší také tím, že ve svém projevu "sejme" kabinet za diletanství a nazve ho vládou ostudy a šacování kapes potřebným.

Slovo má Paroubek. Tímto projevem sejme vládu

Na úterní mimořádnou schůzi sněmovny, která bude na návrh ČSSD rozhodovat o vyslovení nedůvěry vládě, se s projevem chystá i Jiří Paroubek. Ten hodlá v jeho úvodu upozornit na praktiky koaličních stran, které sestávají ze špiclování, práskání se navzájem médiím a „držhubného" jako argumentačního nástroje jedné z vládních stran.

Při hodnocení členů vlády Paroubek poukáže na to, že ministry není možné vnímat ani jako druhou politickou ligu, je to jen divize. „A tomuto ansámblu diletantů vévodí sám premiér, který nemá schopnost vést a vlastně nemá ani jedinou vynikající vlastnost. Je jen otázka, kam až Petr Nečas nechá poklesnout váhu premiérské funkce," chystá se podle textu projevu, který ParlamentníListy.cz mají k dispozici, bývalý šéf ČSSD vpálit předsedovi vlády.

Peníze místo na hasiče a policisty pro Johnovu trafiku

Kromě Nečase si Paroubek vezme na paškál i předsedu VV Radka Johna. „Do minulého týdne zcela neschopný ministr vnitra, který dokázal to, co se nepodařilo ani Langerovi, on zcela rozvrátil Pecinou zklidněný rezort. Upřímně, 35 tisíc policistů a hasičů mu odhlasovalo nedůvěru už před pár týdny. Teď dostává jako cenu útěchy pozici místopředsedy vlády," poukáže expremiér na to, že peníze na přidání hasičům a policistům na platech nejsou, ale na zabezpečení životní úrovně pana Johna ano.

SLEDUJEME téma hlasování o vládě

Tzv. reformy jsou zmatené a nekompetentní, zaplatí je široké vrstvy, zatímco na příjmově nejsilnější se útočit nebude. „Podražily přece náhradní díly pro porsche a masserati, také letenky v business class, pobyty na Seychelách a podobně. Tahle vláda zkrátka chápe své reformy velmi třídně, chrání ty nejbohatší," bude Paroubek tepat vládní reformy.

Vláda ostudy a šacování kapes potřebným

Za zlatý hřeb počínání koalice považuje expředseda ČSSD jmenování Jana Kubiceho do funkce ministra vnitra. „Pokud vím, důvodem odchodu pana plukovníka od policie bylo to, že nesplňoval pro funkci šéfa ÚOOZ požadované vzdělání. Jmenováním Kubiceho ministrem dosvědčují ODS a Radek John, potažmo VV, svou komplicitu s ním," obviní Paroubek koaliční strany.

Připomene, že kabinet Petra Nečase se při svém nástupu sám označoval za vládu práva, rozpočtové odpovědnosti a boje proti korupci. „Pokračujete jako vláda ostudy, šacování kapes potřebným a střední třídě a předstíraného boje s kmotry a šibaly všeho druhu. A skončíte dříve nebo později v troskách. Jde jen o to, aby v troskách neskončila také ČR," chystá se ve sněmovně hřímat Paroubek.

K věci:

Vládu dnes zradí další poslanci. Uvidíte, překvapil Jandák 

Nedůvěra vládě: Začíná příprava v klubech 

Paroubek: John chtěl Kubiceho už na kandidátku. A Bárta je fujtajbl 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …