Jílková chystá třaskavou směs. Paroubek proti Bártovi

27.04.2011 20:35

Kombinace Jiří Paroubek a Vít Bárta, doplněná Pavlem Bémem, to v televizi ještě nebylo. Vždyť dva přednostně zmínění jsou na ostří nožů a vládne mezi nimi čistá nenávist. Tuto výbušnou směs zášti připravila do čtvrtečního pořadu „Máte slovo“ moderátorka Michaela Jílková se svým týmem. Očekáván je opravdu nekompromisní střet.

Jílková chystá třaskavou směs. Paroubek proti Bártovi

Zaregistruj se a vyhraj

„Snažili jsme se vymyslet kombinaci politiků, kteří spolu nikdy dohromady před televizními kamerami nevystoupili. A myslím, že se nám to podařilo," sdělila ParlamentnímListům.cz moderátorka pořadu České televize Máte slovo Michaela Jílková. 

Ve čtvrtek se v něm totiž setkají dva zapřisáhlí nepřátelé exministr dopravy Vít Bárta VV a expremiér Jiří Paroubek ČSSD. Očekává se tedy dost drsná výměna názorů. Sekundovat jim při tom bude bývalý pražský primátor Pavel Bém. Všichni tři se sice nyní vídají v Poslanecké sněmovně, ale v televizním pořadu to bude poprvé.

Jak chutná moc

Pořad Máte slovo se bude zaobírat tématem: Politikem kvůli moci a penězům? Tudíž v něm nejspíš padnou otázky, jestli opravdu politikům záleží na blahu naší země a proč vůbec vstupují do politiky. „Lidé politikům nevěří. Štve je arogance, korupce, že si z nich politici dělají srandu a jsou odtržení od reality. Takové ty pocity, které má už bohužel téměř každý," doplnila Jílková.

Máte slovo s Michaelou Jílkovou:

Chemiku! Děláte pokusy na lidech, slyšel Kalousek u Jílkové
Po dětech, co vám kradou višně, nestřílíte, nabádal soudce u Jílkové
Hušák exceloval u Jílkové. Odnesli to Dobeš a spol.
Vláda dělá reformu z blbosti. Senior Zeman ohrožoval Jílkovou holí
Romové vpřed, extremisty nechceme. John byl u Jílkové navíc


Podle aktuálního průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění se osmdesát procent občanů domnívá, že se vstupuje do politiky kvůli moci a penězům. „Kauzy, které v současné době hýbou českou politikou, mají velmi osobní rovinu. Politici se veřejně přiznávají k záměrným lžím. Za jejich slovník by se nemusel stydět ani ten nejotrlejší dlaždič. Jedni úplatky dávají, druzí je berou. Navzájem si „podrážejí nohy", nechávají se sledovat. Sesazují se z veřejných funkcí a pro ty sesazené se vytvářejí funkce nové. A to pár měsíců po volbách, kdy politické strany slibovaly změny, které povedou k lepšímu. Ve chvíli, kdy by první a jedinou prioritou politiků měly být smysluplné reformy, aby se Česko už konečně odrazilo ode dna a začal se umořovat státní dluh," píše mluvčí České televize Ladislav Šticha.

Nepředvídatelná chemie

„Tři politici, kteří k nám přijdou, jsou velmi výrazné osobnosti. V pořadu Máte slovo, což se ale týká jakýchkoliv hostů, dochází vždy k nečekané chemii. Ta je nepředvídatelná. Kolikrát jsem si myslela, že se hosté pohádají a bylo to klidné, ale i naopak. Uvidíme, jak přijdou naladěni, co s nimi udělá, že budou stát vedle sebe a proti nim budou rozzlobení občané. Očekáváme zjitřenou debatu, ale třeba nám budou říkat, jak je všechno v pořádku," rozvedla Jílková nepředvídatelnost debaty a dodala, že politici byli do pořadu pozváni postupně a s náznaky zdrženlivosti nakonec kývli.

Nicméně Jiří Paroubek a Vít Bárta se neustále osočují přes média, ve hře mezi nimi je i několik trestních oznámení a s největší pravděpodobností lze předpokládat, že se strhne bitva názorů a oboustranného osočování. Dá se čekat všechno. Loni třeba přišel do pořadu tehdy ještě ministr dopravy Vít Bárta s batohem na zádech a svému protivníkovi Bohuslavu Sobotkovi ČSSD ho chtěl předat jako váhu státního dluhu. Ten si ho se slovy: dejte ho ministru Kalouskovi, nevzal. Pořad Máte slovo s Michaelou Jílkovou bude odvysílán tento čtvrtek na ČT 1 od 21:25 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…