Dávky v nezaměstnanosti mají být co nejnižší, soudí většina Čechů

27.04.2011 14:22

Nižší dávky v nezaměstnanosti podle Čechů lidi bez práce více motivují k tomu, aby hledali novou práci. Zvyšovat by se proto neměly.

Dávky v nezaměstnanosti mají být co nejnižší, soudí většina Čechů

Dávky v nezaměstnanosti by podle většiny Čechů neměly být moc vysoké. 68 procent lidí si dokonce myslí, že by měly  být minimální a neměly by se zvyšovat. Motivovaly by pak prý nezaměstnané k hledání nového místa.

Zaregistruj se a vyhraj. Více informací zde

Nezaměstnaní chtějí dávky vyšší

Pro zvýšení dávek v nezaměstnanosti jsou naopak lidé bez práce, chudí či špatně materiálně zajištění.

"Výsledky ukazují, že veřejnost se dlouhodobě přiklání k osobní zodpovědnosti jednotlivce za hledání východisek při ztrátě zaměstnání a upřednostňuje nastavení dávek v nezaměstnanosti," píše STEM v doprovodné zprávě k výzkumu.

Celá zpráva agentury STEM ZDE

Myšlenkový trend je stabilní

Názory na výši podpor a dávek v nezaměstnanosti jsou vzhledem k časovému vývoji poměrně stabilní. STEM realizoval podobný výzkum už v roce 1999; již tehdy většina lidí zvyšování dávek odmítala.

Pod vlivem zhoršující se ekonomické situace se ale v posledních třech letech lehce zvýšil podíl těch, kteří požadují zvýšení dávek.

Výzkum společnosti STEM byl proveden na rozsáhlém reprezentativním souboru 1286 obyvatel České republiky starších 18 let, vytvořeném metodou kvótního výběru. Sběr dat proběhl ve dnech 31. 3. - 8. 4. 2011 .

Více čtěte:

CVVM , FACTUM INVENIO , SANEP , SC&C , STEM , Médea Research

reklama

autor: jas

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…