Andrýsová vyhrožuje: Pokud Vondra a Kalousek neodejdou, je konec

27.04.2011 22:18

AKTUALIZOVÁNO Místopředsedkyně VV Lenka Andrýsová navštívila horké křeslo v interaktivním Hydeparku v České televizi. Pokud do června nenastanou další změny ve vládě, VV mohou opustit vládu.

Andrýsová vyhrožuje: Pokud Vondra a Kalousek neodejdou, je konec

Lenka Andrýsová v ČT hájila pozici strany. A co říká na poslední hlasování o nedůvěře vládě? "Byla to remíza. Kompromis," uvedla Andrýsová s tím, že pro voliče je lepší, když vláda bude stabilní a bude pokračovat v protikorupčním boji.

Podle političky by měl boj proti korupci pokračovat a v tomto ohledu je politika VV úspěšná. "Musíme s lidmi komunikovat, více vysvětlovat reformy," sypala si na hlavu popel poslankyně VV.

Sledovali jsme téma Hlasování o vládě

Žonglování se jmény

Dotaz jednoho z diváků zněl, že VV se nedá věřit, když VV žádaly, aby Vondra i Kalousek opustili vládu. "Personální změny ještě neskončily," odmítla Andrýsová kritiku, že by strana žonglovala s posty, když Radek John a Josef Dobeš zůstali ve vládě.

"Pokud má platit presumce viny, trváme na tom, že personální změny musí pokračovat," řekla Andrýsová. Alexandr Vondra i Miroslav Kalousek by měli v červnu skončit, pokud své skandály nevysvětlí. Konkrétní však nebyla a opakovala tezi o presumci viny, jak byla použita na Víta Bártu.

Zaregistruj se a vyhraj. Více info 

"Předpokládáme, že dojde k personálním změnám," nechtěla Andrýsová přímo odpovědět moderátorovi Danielu Takáčovi, co nastane v červnu, pokud Vondra i Kalousek zůstanou ve vládě. Nakonec však připustila, že by to mohlo vyústit k odchodu z vlády.

Bárta není řadový poslanec

Poslankyně odmítla i další výtku, že Vít Bárta jako řadový poslanec jednal ve sněmovně se zástupci odborů o vládních reformách. "Pan Bárta je vyjednavačem v důchodové i zdravotní reformě," vysvětlila zvláštní status Bárty ve stranické hierarchii Andrýsová s tím, že Bárta je rovněž kandidátem na šéfa strany.

Trafika? Záleží na Johnovi

Andrýsová odmítla, že by Radek John jako místopředseda vlády pro boj s korupcí, měl tuto funkci pouze jako trafiku. "Bude záležet na Radkovi Johnovi, jaké mantinely si vytyčí. Podívejte se na prezidenta Václava Klause, jakou má autoritu," odmítla případnou frustraci voličů, že John a jeho strana kývli na pohou funkci bez pravomocí.

Sociolog Jan Hartl připomenul, že Věci veřejné v květnu loňského roku uspěly především proto, že sbíraly protestní hlasy, ale také je volili lidé, kteří hledali něco nového. Nyní však preference strany padají, a strana se potácí na hranici volitelnosti.

Lenka Andrýsová v pořadu přesvědčila třicet procent hlasujících. Sedmdesát procent z necelých šesti stovek zájemců o politiku pak nepřesvědčila o upřímnosti svých slov.

Psali jsme:
Ke spolupráci s VV jsem skeptický, přiznal Blažek. Červen konečná

Doležal k hlasování o vládě: Zbytečná exhibice. Zavřít je bez jídla

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…