Tlustý se ptá Tluchoře: Kde jsi vzal 120 milionů na novou stranu?

28.04.2011 19:52

Podle Vlastimila Tlustého by měl Petr Tluchoř objasnit, jaký je původ peněz, které údajně sehnal na založení nové strany.

Tlustý se ptá Tluchoře: Kde jsi vzal 120 milionů na novou stranu?

Bývalý šéf financí Vlastimil Tlustý tvrdí, že policie by měla vyšetřit zákulisí připravovaného puče proti vládě Petra Nečase (ODS).

Miliónová strana

Orgány činné v trestním řízení by podle něho měly zjistit původ finančních prostředků o nich hovořila na tajné nahrávce Kristýna Kočí. Poslankyně totiž svým přátelům prozradila, že na údajný vznik nové strany má skupina zainteresovaných osob v čele s šéfem poslanců ODS Petrem Tluchořem připraveno 120 miliónů korun.

SLEDUJEME téma peníze za mlčení ve VV
Záznam tajné nahrávky Kristýny Kočí

"Překvapilo mě, že se všichni donekonečna rozebírají a zkoumají podrobnosti všeho co Kočí v nahrávce říká. Nikdo se neptá na tu nejpodstatnější otázku. Tou je původ oněch sto dvaceti miliónů, které prý někde opatřil Tluchoř na vznik nové strany. Proto ji položím sám: Petře Tluchoři kde jsi vzal oněch sto dvacet miliónů? Jaký je původ těchto peněz? Kdo a jak je vydělal ? Od koho jsou a kde jsou teď," otázal se Tlustý v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

SLEDUJEME témata nahrávka Kočí a vládní krize

Spala Kočí s Tluchořem? Je to jedno

"Mě nezajímá zda měla Kočí sex s Tluchořem. Mě zajímá kde se zmíněné milióny vzaly a jaký je jejich původ. A dovoluji si konstatovat, že lidé kteří o těchto penězích hovořili nemají co zvažovat zda rezignují na poslanecký mandát. Tito lidé tam už vůbec být nemají a má je vyšetřovat policie," dodal bývalý šéf státní kasy.


Vlastimil Tlustý tvrdí, že všechny diskuse o zákulisí nedávné koaliční krize jsou zbytečné. Podle jeho názoru je nevyvratitelné, že se skupina lidí okolo Petra Tluchoře pokusila o rozbití vlády Petra Nečase a o převzetí moci v zemi. Důkazy jsou podle něho dostatečné a jasné.

Více čtěte:

  • Škárka předal důkazy zastupitelství. I údajné peníze od Bárty
  • Celé prohlášení Jaroslava Škárky 
  • Bárta vrací Škárkovi úder: Byla to jen půjčka a ne první 
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    migrační pakt

    Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

    13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

    Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …