Šídlo popichuje ČSSD: Má prý jejich účty za kampaň. Kadeřník za miliony

29.04.2011 21:18

Co stálo víc? Pivo na mítincích nebo účes Jiřího Paroubka? Takovou otázku si klade komentátor Hospodářských novin Jindřich Šídlo v další ze svých pověstných mystifikací. Tentokrát známý publicista rozebírá údajný účet ČSSD za volební kampaň.

Šídlo popichuje ČSSD: Má prý jejich účty za kampaň. Kadeřník za miliony

Účes Jiřího Paroubka není ani zdaleka nejvyšší položkou na účtu. Za svůj výkon si kadeřník údajně naúčtoval jen 100 tisíc korun. Mnohem dražší byl prý zevnějšek jeho ženy Petry. Milion dvě stě tisíc za účes, takřka půl milionu za líčení a víc než tři a půl milionu za ošacení. Botičky od Diora pro Paroubkovic Margaritu však nestály ani korunu, tedy přesněji řečeno české daňové poplatníky, byly darem od řeckých socialistů.

Zdaleka největší "pálku" představovaly (a možná i ve shodě s realitou) billboardy, které mohly u neinformovaného pozorovatele vytvořit dojem, že v ČR probíhá stejná oranžová revoluce jako na Ukrajině. ČSSD za ně měla podle Šídla zaplatit 305 milionů korun. Za rockové, normalizační a herecké hvězdy (Scorpions, David, Brožová) pak socialisté dali 41 milionů a dvěstě tisíc navrch.

Psali jsme:
Smradlavá bublina. Svinstvo. Špína, zuří Hašek. Kvůli "žertu"
Sobotka varuje boháče: Pořádně vás zdaníme. Babák nechce

Nemálo stál i politický pád expředsedy sněmovny Miroslava Vlčka, za mlčení mu socialisté podle Šídla měli dát 7,5 milionu korun, přičemž za každé veřejně pronesené slovo byla stanovena smluvní pokuta 10 tisíc korun.

Šídlův styl pak graduje při vyjmenovávání dodavatelů služeb. Výlet do Toskánska za jachtařícím Mirkem Topolánkem měla zajistit cestovka Randák Reisen (narážka na bývalého šéfa vojenské rozvědky Karla Randáka, který podle některých informací stojí za odhalením pro ODS nepříjemných a pro socialisty naopak velmi přínosných kauz).

Ochranka? Kočka Securities

Ranaře, kteří údajně hlídali mítinky ČSSD před studenty s hanlivými plakáty a sklenicemi utopenců, které by přes kladenské náměstí Sítná podle svých slov nepřehodila ani legendární Helena Fibingerová, měla dodat agentura Kočka Securities.

A konečně, kapsu socialistů dosti šetřila i společnost Benda North End Casting Agency, která prý za skandujícího středoškoláka dodala za 300 korun za kus. V tomto ohledu ale Šídlovy účty poněkud přehánějí. Ústečtí studenti, kteří před vysíláním OVM kontaktovali ParlamentníListy.cz, hovořili pouze o stokoruně.

Šídlo ve svém článku naráží na fakt, že kampaň socialistů mohla podle odhadů stát několik set milionů korun. Tuto skutečnost na sociální síti Facebook velmi často a hlasitě glosují zejména severočeští sociální demokraté stojící proti bývalému krajskému šéfovi Petru Bendovi.

Podezření, že kasa socialistů po volbách vypadá jako sejf řecké národní banky, podle zlých jazyků přiživil i sám lídr ČSSD Bohuslav Sobotka, který tváří v tvář možnosti předčasných voleb v důsledku vládní krize požadoval, aby se zavedl finanční strop na kampaně politických stran a zákaz billboardů.

Psali jsme:
Sobotka chce levnější volby. Bez billboardů
Zaorálek: Nechceme obtěžovat lidi s masivními kampaněmi

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…