První máj komunistů narušil Šinágl s nacistickou vlajkou

01.05.2011 21:09

Setkání představitelů Komunistické strany Čech a Moravy a jejich příznivců, které se u Křižíkovy fontány na pražském Výstavišti koná tradičně první květnový den, letos narušil odpůrce komunistů Jan Šinágl. Během projevu šéfa strany Vojtěcha Filipa vyskočil na pódium vyzbrojen vlajkou s hákovým křížem.

První máj komunistů narušil Šinágl s nacistickou vlajkou

Na Šinágla pak volali příznivci komunistů: „Hanba jemu!" Navíc byl záhy z pódia vyprovozen a Filip tak mohl dál nerušeně pokračovat ve svém proslovu. Incident však okomentoval: „Pan Šinágl nejenom, že právě spáchal trestný čin propagace fašismu, ale rád bych se zeptal, kdo ho za to platí."

Odejmout vládě moc

V proslovu se šéf partaje opřel do kabinetu Petra Nečase ODS, když nezapomněl zmínit všechny korupční aféry jeho členů, které se od dob jeho fungování dostaly na povrch.

„Legitimita každé vlády vychází z toho, že strany nabídnou svůj program, za který posléze odpovídají. Jak byste reagovali, pokud by váš advokát nedělal to, za co ho platíte? Prostě byste mu vypověděli plnou moc. A plnou moc je třeba odejmout i vládě, což je možné jedině v nových volbách," hřímal Filip ohledně bezzubého boje proti korupci.

Projev posléze završila internacionála. Při ní všichni přítomní příznivci partaje, kterých bylo podle odhadů organizátorů na dva a půl tisíce, povstali a spolu s politiky zpívali.


Více k 1. máji komunistů:

reklama

autor: Jan Rychetský

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…