Tolik obávané státní maturity začaly. Ústními zkouškami

02.05.2011 8:39

Den D pro některé studenty čtvrtých ročníků dnes začal. Studenti na některých středních školách totiž usedají před komisi k ústní zkoušce společné části státní maturity.

Tolik obávané státní maturity začaly. Ústními zkouškami

Termíny státní maurity si každá škola mohla zvolit sama. Většina z nich ale se zkouškami začne až 16. května tak, aby pak hned navazovaly písemné práce a didaktický test.

Jak informuje Český rozhlas, žáci začínají ústními zkouškami z českého a cizího jazyka. „Pokud si maturant vybral místo cizího jazyka matematiku, čeká ho až písemný test v červnu. Koncem května pak všichni žáci usednou do lavic k didaktickým testům a písemným pracím," zmínil k tomu rozhlas.

„Proškolení je kompletní, hodnotitelé jsou, zadavatelé jsou, technika je připravená. Výhoda toho systému, že teď nabíháme na profilovou část, je v postupném náběhu techniky. To znamená, že vysvědčení by mělo být až 20. června. A pokud nastanou nějaké drobné technické problémy, což u techniky nelze vyloučit, tak se dají řešit," uvedl pro rozhlas náměstek ministra školství Ladislava Němec

Jenže někteří pedagogové kritizují fakt, že vysvědčení maturanti dostanou až 20. června. Zkoušky z dospělosti se totiž kryjí s termínem přijímacích zkoušek na vysoké školy.

Maturantům zase vadí, že se jim na maturitním vysvědčení může ukázat nedostatečná z nepovinného předmětu. Známka se ale do celkového hodnocení maturity nepočítá.

Pokud student maturitu složí, dostane protokol, kde bude jeho výsledek v procentech. Na maturitním vysvědčení pak bude vše jako kdysi - žíci zde najdou známkové ohodnocení všech předmětů.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…