Karlovarský úředník upozornil na chyby v tendru: Vyhodili jej

02.05.2011 10:42

Být přespříliš aktivní se někdy nevyplácí. Úředník karlovarského magistrátu Marian Odlevák totiž upozornil vedení města na nestandardní zakázku, na které údajně prodělalo městské infocentrum. Krátce poté byl odvolán a jeho odbor byl na magistrátu zrušen.

Karlovarský úředník upozornil na chyby v tendru: Vyhodili jej

Odlevák, který je i koaličním zastupitelem, podle Mladé fronty Dnes (MfD) před několika týdny narazil při kontrole účtů městského infocentra na podezřelou soutěž z roku 2007. Týkala se vydávání čtyř druhů reprezentativních a informačních tiskovin.

Podle dokumentace, kterou má MfD k dispozici, vyhrálo soutěž infocentrum s nejnižší nabídkou 1,7 milionu. Odlevák však při kontrole faktur zjistil, že infocentrum přenechalo výrobu Encyklopedie Karlovy Vary od A do Z a nového Spa magazínu (tedy přes 60 procent zakázky) soukromé firmě, která v tendru neuspěla. Z vysoutěžených peněz na tyto publikace si přitom nenechalo ani korunu. Firmě navíc zůstávaly příjmy z inzerce.
    

„Je pravda, že od srpna do prosince 2007 tam byl souběh, kdy měla firma podporu na starý magazín, dotaci na nový a ponechávala si i reklamu," přiznal ředitel infocentra Petr Masák (ALTERNATIVA).
    

Odlevák shromáždil všechny doklady a jako závažné sdělení je poslal primátorovi Petru Kulhánkovi (Karlovarská občanská alternativa). Klhánek se ale nakonec postavil za Masáka, přestože on, stejně jako Kulhánek připouštějí, že výběrové řízení nebylo v pořádku. Viníka však vidí v tehdejším vedení města. Podle nich bylo vypsání soutěže nesmyslné, protože bylo předem jasné, kdo vyhraje.

"Organizační změna se připravovala od ledna. To s tímto případem nesouvisí," tvrdí primátor pak k Odlevákově odvolání, jehož osoby se radní podle MfD zbavili jen osm dní po předložení důkazů a také rozhodli o zrušení odboru.

Čtěte také:

reklama

autor: olb

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …