Kočí: Nikoho nepřemlouvám. Před mou kanceláří si chtějí odplivnout

02.05.2011 15:17

V neobvykle dlouhém sedmistránkovém rozhovoru pro časopis Týden uvedl exministr dopravy Vít Bárta, že z Věcí veřejných vyloučená poslankyně Kristýna Kočí slibuje další mediální akce a přemlouvá bývalé kolegy, ať VV opustí. Exšéfka poslaneckého klubu to v reakci pro Týden.cz označila za výmysly.

Kočí: Nikoho nepřemlouvám. Před mou kanceláří si chtějí odplivnout

Za pokračování výmyslů, fabulací a nařčení označila Kristýna Kočí vyjádření neformálního lídra véčkařů Víta Bárty. Ten v rozhovoru pro časopis Týden uvedl, že Kočí po svém vyloučení z Věcí veřejných láká k odchodu ze strany další poslance a na něj osobně chystá nové kompromitující materiály.

V obsáhlém sedmistránkovém rozhovoru pro aktuální vydání časopisu Týden Bárta poslankyni obvinil, že „chodí po kuloárech a říká: S Kmentou připravuju další maso, bude to drsný, Bárta bude dál dehonestovanej, vyprdněte se na Věci veřejné, ty jsou mrtvé, pojďte se mnou, založíme novou stranu".

Většina bývalých spolustraníků Kočí ani nepozdraví

„Žádné takovéto aktivity nevyvíjím, nikoho nepřemlouvám, dokonce se ani se současnými poslanci VV nestýkám. Většina z nich mne ani nepozdraví a někteří se dokonce vyjádřili tak, že si před mojí kanceláří chtějí odplivnout," uvedla Kočí v reakci na tyto výroky pro on-line deník Týden.cz. „A s redaktorem Kmentou nejsem v žádném kontaktu, viděla jsem ho v životě jen jednou a o tom, na čem pracuje, netuším absolutně nic," dodala.

Bývalá předsedkyně poslaneckého klubu VV se rozešla se stranou ve zlém poté, co obvinila Bártu, že si chtěl částkou půl milionu korun koupit její loajalitu. Exministr se ohradil, že šlo o půjčku, a nyní případ řeší policie. Později se na veřejnost dostala skrytá nahrávka, na níž Kočí popsala zákulisí vládní krize, včetně příprav vnitrostranického puče. Po jejím zveřejnění poslankyně prohlásila, že na záznamu záměrně lhala.

K věci:

Bárta řekl víc: Kdo je kdo v ODS a odkud zná Klause 

Bárta se zhrozil v ČT: Kočí začíná myslet jako kmotři 

Vít Bárta zahájil mediální očistu. Snad mu to nesežerou, bojí se Rath 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …