ČSSD bojuje proti vládě. Chce zablokovat sněmovní jednání

02.05.2011 17:39

ČSSD chce společně s KSČM ve sněmovně zablokovat projednávání klíčových reformních opatření. Dostala to dokonce za úkol od svého předsedy.

ČSSD bojuje proti vládě. Chce zablokovat sněmovní jednání

Sociálnědemokratičtí poslanci dostali před následujícím víkendem od svého stranického šéfa úkol na nadcházející týden. Mají si totiž ke dvěma návrhům koalice - sociálním škrtům a zvýšení zdravotnických poplatků - připravit projevy, a tím zablokovat sněmovní jednání. Uvedl to server Aktuálně.cz.

Zaregistruj se a vyhraj. Více info

Společně proti vládě

ČSSD se totiž spolu s komunisty dohodla, že se pokusí zabránit přijetí těchto a dalších reformních vládních zákonů za každou cenu. O plánovaných obstrukcích informoval server Aktuálně.cz už minulý týden.

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka zaslal žádost o přípravu projevů poslancům své strany prostřednictvím sms zprávy, kterou má k dispozici právě server Aktuálně.cz.

Sobotka píše svým ovečkám

"Prosím, aby si každý člen klubu připravil na příští týden své věcné vystoupení k tisku 325 (veřejné a zdravotní pojištění) a tisku 315 (úsporná opatření v působnosti MPSV). Děkuji, hezký víkend, Bohuslav Sobotka," zní podle serveru text SMS zprávy.

"SMS jsem dostal, ale přiznám se, že si svá vystoupení dopředu nepíšu a reaguji na aktuální dění. Nepochybně se však svým příspěvkem budu snažit přispět k našemu úmyslu, aby tyto zákony nebyly přijaty," potvrdil mu místopředseda klubu Jeroným Tejc (ČSSD).

Dále čtěte:
Zle v ČSSD. Komunisté nás vraždili, připomněl Hašek Sobotkovi
Sobotka (ČSSD): Vyšší zdanění firem a progresivita

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …