Klaus není hňup. Mohl by se vrátit do ODS, prognózuje Zeman

05.05.2011 8:02

Expremiér Miloš Zeman se snaží vrátit do vysoké politiky. Za Stranu práv občanů – Zemanovci agituje, kde se dá. Spolustraníky hecuje k větším výkonům. Comeback dvojice Klaus – Zeman do vedení země, jak to předesílá píseň Františka Ringo Čecha, je reálný. Zeman totiž prognózuje, že Klaus by se po uplynutí prezidentského mandátu mohl vrátit do vedení ODS.

Klaus není hňup. Mohl by se vrátit do ODS, prognózuje Zeman

„Smutná je sněmovna i hradní síň. Život se zastavil odchodem tvým. Jelením příkopem bloudím tak sám, soku i příteli ach, kde tě mám. Tíží nás prázdnota parlamentní, pláče i Livie, já pláči s ní. I bídný novinář nemá, co psát, vrať se můj kámoši, měl jsem tě rád. Miloši vrať se mi...," zpívá imitátor Klause v písni složené Františkem Ringo Čechem.

„Václava mám nejradši, tomu žádnej nestačí, Václava mám nejradši, protože je kus," imituje naopak Zemana. Tenhle song vyhrával pro odlehčení před několika lety z autobusu Zemáku po českých náměstích před projevy Miloše Zemana. Teď však možná přichází doba, kdy dosáhne naplnění.


Zaregistruj se a vyhraj. Více informací zde


Klaus by neměl opustit dítě

Nicméně podle čestného předsedy SPOZ Miloše Zemana už jen tím, že vyjadřuje veřejně názory, se účastní vysoké politiky. „I když žiju na chalupě na Vysočině, přijíždí ke mně řada politiků a já jim říkám své názory. Ty nicméně říkám kdekoliv na veřejnosti. A vyjadřovat své názory znamená účastnit se velké politiky. Kritizoval jsem všechny tři vládní reformy a nejen to. V článku deníku Právo jsem sepsal mé konkrétní alternativy těchto reforem," podotýká pro ParlamentníListy.cz Zeman.

Psali jsme:
Vláda dělá reformu z blbosti. Senior Zeman ohrožoval Jílkovou holí

Ohledně dalšího působení Václava Klause v politice po odchodu z Hradu má Zeman jasno. „Záleží samozřejmě na něm, ale můj osobní odhad zní, že po ukončení prezidentského mandátu Klaus asi sehraje významnou roli v ODS. Dokonce bych si to přál. Klaus je výraznou osobností. S jeho názory jsem často nesouhlasil, ale vážím si výrazných osobností, oproti hňupům, kteří žádné názory nemají," doplňuje v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Zeman s tím, že Klaus ODS založil a vytvářet novou stranu by pro něj tedy bylo jako opuštění vlastního dítěte. Na rozdíl od Zemana, jenž ČSSD nezaložil, a proto si vytvořil vlastní SPOZ.

Nechci stranu jednoho muže

Zeman má na návrat do vysoké politické funkce hned několik možností. Za zhruba půldruhého roku v prezidentských, za tři roky ve sněmovních volbách a tak dále. Miloš Zeman již několikrát prohlásil, že na prezidenta bude kandidovat v případě, že bude přímá volba prezidenta a petice pro jeho zvolení bude plná podpisů. „Před takovou výzvou by člověk neměl uhýbat, aniž by byl právem označen za zbabělce," zmiňuje Zeman.

Se stranou SPOZ zůstal Zeman před rokem těsně před hranicí vstupu do sněmovny. Nyní by však voličstvo jeho strany mohli posílit nespokojení voliči Věcí veřejných.

Ohledně své role, pakliže by se strana SPOZ dostala do Poslanecké sněmovny, se Zeman vyjadřuje pro ParlamentníListy.cz zatím mlhavě: „Můj úkol jako čestného předsedy je přispět k úspěchu strany, jak v krajských, parlamentních a poté i v komunálních volbách. Nicméně již dnes máme tolik výrazných osobností, které neustále přibývají, že bychom neměli být jen stranou jednoho muže. Hlavně budu pomáhat těm, kdo chtějí za tuto stranu kandidovat, aby byli úspěšní."

Psali jsme:
Klaus: Komunistickou orientaci v hlavách 15ti procent voličů nezrušíte
Kalousek: Budoucí důchodci budou hrát poker o termín svého úmrtí
Klaus se připravuje na návrat do čela ODS, hodnotí Dědečková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

14:52 Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

Mohou někteří zaměstnanci České pošty doručovat klientům balíky podle toho, jestli se jim chce, nebo…