Bárta, kterého nechce volit vlastní žena: Jsem demokrat i doma

04.05.2011 6:11

Vít Bárta to s manželkou Kateřinou Klasnovou nemá lehké. Už párkrát mu přes média dala nějaký ten štulec. Naposledy včera, když prohlásila, že by neměl kandidovat při květnové volbě na předsedu strany Věcí veřejných. Je zaděláno na hádku? Prý ne, tvrdí Bárta. Máme doma demokratické poměry, řekl ParlamentnímListům.cz.

Bárta, kterého nechce volit vlastní žena: Jsem demokrat i doma

V rozhovoru pro Český rozhlas Klasnová sice označila Víta Bártu za kvalitního kandidáta, ale... „Tady je otázka jestli ta jeho kandidatura je v tuto chvíli tím nejvhodnějším krokem," dodala místopředsedkyně Poslanecké sněmovny a Bártova manželka. 

Zaregistruj se a vyhraj. Více informací zde

Bárta je fajn, ale ne teď

"Já jsem přesvědčena o tom, že Vít Bárta by byl skvělým předsedou. Byl by skvělý manažer a koneckonců je teď jednou z nejvýraznějších osobností naší strany. Na druhou stranu události nedávných dnů přinesly to, že jeho osoba je vyšetřována policí v souvislosti s trestními oznámeními našich přeběhlíků, nebo použiju-li expresivního výrazu, zrádců, Kristýny Kočí a Jaroslava Škárky." shrnula svá proti Klasnová.

Klasnová vs. Bárta:
Klasnová loni naříkala na despotického Bártu. Teď mlčí
Klasnová si rýpla do Bárty. Vítek byl naivní, když hájil Kočí
Klasnová: Nejsme Bártova one man show. Nedémonizujte ho

Ještě doplnila, že ona není tou, kdo by Bártovi kandidaturu rozmlouvala. "Ale nejsem si stoprocentně jistá, že to je dobře pro naší stranu," uzavřela Klasnová.

Svůj hlas pak hodlá dát Radku Johnovi s tím, že nehodlá měnit to, co řekla dávno před tím, než se její manžel rozhodl na post předsedy Véček kandidovat. Svůj hlas Johnovi Klasnová zdůvodňuje tím, že to byl právě on, kdo přinesl Věcem veřejným ve volbách jedenáct procent a 24 poslaneckých mandátů.

SLEDOVALI téma peníze za mlčení ve VV

Má smůlu, jedu shánět hlasy

Ať si nicméně Klasnová myslí, co chce, její muž s ní nesouhlasí a rozhodně nedbá jejích výhrad.„Co se tyče vyjádření mé ženy k mé kandidatuře, tak říkám, její názor nesdílím a jsem rád, že veřejnosti ukazujeme, že ve Věcech Veřejných a i u Bártů doma jsou demokratické poměry," řekl ParlamentnímListům.cz Vít Bárta .

„Tedy sečteno podtrženo, doma tolik nebudu, jak by si asi má žena přála. Hurá do regionů," dodal Bárta s odkazem na „turné", kterého čeká za hlasy těch, kteří budou rozhodovat o tom, kdo po květnu povede Věci veřejné.

Bárta ParlamentnímListům,cz ve zkratce řekl, proč by Véčkaři za předsedu měli zvolit právě jeho. „Volba předsedy VV je volba manažerských přístupů. Já nabízím přísné vymezení nekmotrovské středové strany, vážící selektivně své ambice do krajských voleb," řekl Bárta redakci.

Nechce být Bártovou figurkou 

Když jde o politiku, zdá se, že Klasnová "nezná bratra", tedy ani manžela. Už loni v říjnu unikl do médií její mail Radku Johnovi. "Dřív jsme si alespoň trochu hráli na nějakou demokracii a měla jsem aspoň trochu pocit, že jsem skutečně místopředsedkyně strany (...) a mohu něco ovlivnit. Nyní ho nemám a nechci dál hrát pasivní figurku na šachovnici Víta Bárty," napsala mimo jiné Klasnová v mailu, který získala MF Dnes. 

Důvody svého tehdejšího rozhořčení dnes vysvětlila magazínu téhož deníku až v dubnu letošního roku. "Bylo to těsně po neúspěšných komunálních a senátních volbách a já měla pocit, že s námi Vítek jako klíčový vyjednavač špatně komunikuje, a že když nebudeme poslouchat víc názory druhých, mohl by to být průšvih pro nás pro všechny," konstatovala Klasnová.

Dodejme jen, že vedl Johna a Bárty kandidují na předsedu strany ještě předsedkyně poslaneckého klubu Véček Karolína Peake a poslanci Michal Babák a Dagmar Navrátilová. S nimi se nicméně příliš vážně nepočítá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…