Pod Tluchořem se kýve křeslo. Bude se o něm jednat 11. května

04.05.2011 7:14

VÍME PRVNÍ Šéf poslaneckého klubu ODS se měl volit až v červnu. Kritika vůči Petrovi Tluchořovi v klubu však sílí. Předsednictvo klubu ODS svolává volební schůzi již na středu 11. května od 9 hodin.

Pod Tluchořem se kýve křeslo. Bude se o něm jednat 11. května

Nový šéf klubu ODS se sice původně měl volit až v červnu, poslední vývoj kolem dlouholetého šéfa modrého klubu Petra Tluchoře však donutil předsednictvo klubu, aby svolalo volební schůzi již na 11. května na devátou ráno. ParlamentnímListům.cz to potvrdil zdroj z klubu ODS.

SLEDOVALI jsme témata: Nahrávka Kočí a Vládní krize 

Kritika Tluchoře od ostatních poslanců nabrala na síle po zveřejnění nahrávky Kristýny Kočí. Ta v ní hovořila o snaze ODS získat část poslanců VV. Za ODS to měl být právě Petr Tluchoř, jež má blízko k expremiérovi Mirku Topolánkovi. Navíc média spekulovala o Tluchořově vztahu ke Kočí. Ta sama v tajné nahráce připustila, že s Tluchořem má intimní poměr.

Psali jsme:
Zaplaťbůh nejsem na seznamu Kočí k vopíchání, zděsil se poslanec ODS

Z klubu Tluchoře kritizoval Pavel Bém nebo Aleš Rádl. Rádl reagoval na slova prezidenta Václava Klause, že za vládní krizí stojí hlavně duo Tluchoř-Kočí.

Pro ParlamentníListy.cz Rádl řekl: „Slečnu Kočí zaplaťbůh osobně neznám a na jejím seznamu k ´vopíchání´ jsem naštěstí nebyl, ale Petra (míněno Tluchoře - pozn. red.) znám osm let, takže to, jak hodnotí pan prezident intelektuální a zdrojové pozadí této současné politické krize, považuji za zcela realistické a v podstatě to vnímám velmi shodně."

S Klausem souhlasí i exprimátor Bém. „Z příběhu Tluchoř-Kočí jsem hluboce rozčarován. Je pro mne dalším posunutím české politiky do necivilizovaných a nekultivovaných rozměrů. Je koncentrovanou hloupostí naředěnou pučistickou zákeřností," řekl redakci ParlamentníchListů.cz Bém.

Z nahrávky:

„A jak to snáší ten váš mladý? Protože se říkalo, že jste píchala s Drobilem," zeptal se natvrdo Kočí člen frýdecko-místecké organizace Lukáš Vích na nahrávce pořízené během sobotní schůzky v pražské kavárně. „No, to se říkalo. Ale s Drobilem jsem nikdy nic neměla," zareagovala Kočí. „Tak potom s Tluchořem," dodal Vích.

A Petra Tluchoře již Kočí nezapřela: „No... Jenom proto, abych byla přesvědčivá, aby až se mě zeptaj: Máte poměr s Petrem Tluchořem? Tak já řeknu: Já jsem v životě s Petrem Tluchořem nespala. Ale potřebuju bejt přesvědčivá. Já když lžu, tak musím být přesvědčivá. Poměr se mnou má. Ale proto to brzdím."

Psali jsme:
Tluchoř si hlídá vliv v ODS. Víme, co chystá
Kauza Kočí: To by byl vrchol. V médiích kolují intimnosti

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, lp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…