Sněmovna se sejde kvůli ProMoPru. Jednání se hned přeruší

05.05.2011 6:31

Sněmovna zahájí ve čtvrtek odpoledne mimořádnou schůzi k případu údajně předražené zakázky pro společnost ProMoPro během českého předsednictví EU. Jednání by mělo být hned po začátku přerušeno kvůli absenci ministra obrany Alexandra Vondry (ODS), jenž byl odpovědným vicepremiérem pro evropské záležitosti. Vondra se léčí s nemocnými zády.

Sněmovna se sejde kvůli ProMoPru. Jednání se hned přeruší

O svolání mimořádné schůze požádala opoziční ČSSD. Chce od Vondry vysvětlení. Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) by měl zase hovořit o zjištěních ministerstva financí. Podle Kalouskova úřadu není zřejmé, co stát získal asi za polovinu plateb z celkových zhruba 550 milionů korun.

Případ vyšetřuje policie. Část peněz je zablokována na údajně podezřelých účtech v Rakousku. Ministerstvo podalo trestní oznámení, případ vyšetřuje policie.

Koalice umožní konání schůze

Koaliční TOP 09 a Věci veřejné by měly na rozdíl od minulosti konání schůze umožnit. ČSSD avizovala, že bude prosazovat usnesení, kterým by sněmovna žádala Vondrův odchod z vlády.

Ve čtvrtek na řádné schůzi nebudou pravidelné dopolední písemné interpelace. Podle místopředsedkyně sněmovny Kateřiny Klasnové (VV) byly vyčerpány a žádné nové nepřišly. Na programu je projednání finančních zpráv stran za loňský rok. Odpoledne se uskuteční pravidelné ústní interpelace členů kabinetu.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…