Znovu se sejde vládní komise kvůli vrácení majetku církvi

05.05.2011 7:55

Vládní komise pro narovnání vztahů mezi státem a církvemi by se ve čtvrtek měla sejít už podruhé. Ve vládních stranách se hovoří o tom, že by se měl zvýšit poměr nemovitostí vrácených církvím na úkor peněz. Podle ministra kultury Jiřího Bessera (TOP 09) to je jedna z variant.

Znovu se sejde vládní komise kvůli vrácení majetku církvi

Ministr zemědělství Ivan Fuksa (ODS) míní, že nejjednodušším způsobem, jak by stát mohl vyřešit majetkové vyrovnání s církvemi, by bylo vrátit jim veškeré blokované pozemky. Peníze, které měly církve dostat jako náhradu, by tak stát ušetřil. Věci veřejné podle médií prosazují čistě naturální restituce.

Návrh majetkového vyrovnání s církvemi by měl být připraven do konce května nebo nejpozději do poloviny června. Informuje ČTK.

Zaregistruj se a vyhraj. Více info

Zabavený majetek se nebude znovu oceňovat

Zástupci Věcí veřejných ve vládní komisi Kateřina Klasnová a Michal Babák se ve středu shodli s pražským arcibiskupem Dominikem Dukou na tom, že majetkové vyrovnání církví musí být prospěšné pro celou společnost. Jednotlivé varianty podle mluvčího Duky neprobírali.

Nová komise se na prvním zasedání shodla, že při určování poměru mezi vraceným majetkem a peněžní kompenzací nebude otevírat otázku ocenění církevního majetku zabaveného komunistickým režimem. Využije částek zmíněných ve vládním návrhu z roku 2008.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…