Musel se vzdát mandátu. Teď mu ODS zajistila místo inspektora

05.05.2011 9:09

Daniel Rovan se musel vzdát svého poslaneckého mandátu, protože nepodal vysvětlení, jak přišel k vile za skoro 7 milionů korun. Teď mu jeho strana ODS domluvila místo inspektora Úřadu na ochranu osobních údajů.

Musel se vzdát mandátu. Teď mu ODS zajistila místo inspektora

Podle Hospodářských novin stačilo Rovanovi sedmnáct vět na to, aby senátorům dokázal, že on je ten správný pro místo inspektora.

„Žijeme pod neustálým tlakem, kdy pod rouškou naší bezpečnosti a pro naši údajnou ochranu musíme více a více poskytovat své údaje, a tak vlastně zvyšujeme pravděpodobnost ztráty vlastního soukromí," řekl Rovan v horní komoře parlamentu.

Musel zveřejnit své údaje a doplatil na to

Hospodářské noviny připomínají jeho nedávnou kauzu, kdy sám musel poskytovat údaje a vysvětlovat, jaký je jeho vztah k vile, kterou obývá, ale nepatří mu. Nepodařilo se mu to důvěryhodně vysvětlit, a tak se vzdal své politické funkce. Teď mu ovšem nevyřešená minulost, která ho vyloučila z volební kandidátky, nebrání v práci ve státní správě.

„Splnil všechny požadavky, které jeho kandidatura vyžaduje včetně požadavku na vzdělání, bezúhonnost kandidáta a negativní lustrační osvědčení," řekl HN místopředseda senátorského klubu ODS Tomáš Kladívko. Jeho kolegové údajně pomohli Danielu Rovanovi získat místo inspektora Úřadu na ochranu osobních údajů.

Schopný poslanec čerpal státní peníze

Daniel Rovan podezřele nakládal se státními penězi už dvakrát. Podle HN jednou protizákonně inkasoval odměny za členství ve statutárních orgánech České pošty. Podruhé zařizoval koupi rodné vily za 6,8 milionů korun.

Nemovitost neuvedl do oficiálního majetkového přiznání. Vlastní ji tedy jeho tchán z Vrchlabí. Rovan se hájil tím, že ve vile jenom přespává.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…