Hájkova slova o bin Ládinovi zaujala i za mořem. V New Yorku

05.05.2011 14:39

Slova prezidentova vicekancléře Petra Hájka o neexistujícím arciteroristovi bin-Ládinovi v souvislosti s jeho zastřelením americkými speciálními jednotkami už zřejmě obletěla svět. Původní zprávu ParlamentníchListů.cz, ve které Hájek tvrdí, že v existenci Usámy bin Ládina nevěří, ocitoval i renomovaný deník Wall Street Journal.

Hájkova slova o bin Ládinovi zaujala i za mořem. V New Yorku

Konspiračních teorií považujících bin Ládina za neexistující mýtus či dokonce za figurky pod kontrolou USA, které legendu o celosvětovém teroristovi používají jako záminku ke svým vojenským akcím v muslimském světě, se od 11. září vyrojilo mnoho. Klausův kancléř Petr Hájek ale umí i v takové konkurenci vyniknout. Svůj výrok načasoval dokonale, a ten nyní začíná žít vlastním životem i za hranicemi ČR.

Wall Street Journal: Známý demagog Hájek

"Ale teď vážně, Bin Ládin je mediální fikce. Tak jak se zrodil, tak také zemřel, za podivných, téměř mystických okolností. Je to moderní pohádka pro dospělé - dobro a zlo. Chceme-li, věřme. Jak se praví ve filmu Vrtěti psem: Je to pravda, bylo to v televizi," tvrdí Hájek, přičemž Wall Street Journal jeho výrok cituje doslova.

Psali jsme:
Klausův Hájek: Bin Ládin je jen fikce
Hájek svět nezajímá. Zato Klaus, to je hit

Mnohem více ale průměrného obyvatele New Yorku zaujme citace z Hájkovy knihy. "Jedenácté září v New York City se tak, jak nám, bylo předvedeno, zdůvodněno a zafixováno, nikdy nestalo. Nemohlo se stát. Obraz, který politická reprezentace USA pro vlastní i světovou veřejnost vytvořila, byla v každém případě manipulace, přinejmenším mediální," píše Klausův poradce. I tato Hájkova slova cituje americký renomovaný deník doslova.

Autor příspěvku Sean Carney charakterizuje Hájka jako známého českého populistu či chcete-li demagoga. Klausovo distancování se od výroků svého poradce pak hodnotí jako "šťastné" pro Českou republiku a její pověst v zahraničí. Prezident Hájkova slova relativizoval tím, že se nejedná o názor hlavy státu a že Hájkova slov byla zveřejněna na "internetovém serveru menšího významu".

Více:
Hájek výroky o Ládinovi nedomyslel. Řekl je menšímu serveru, zlobí se Klaus
Prezident Klaus: Názory Petra Hájka nejsou mými názory

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…