Co interpelace, to perla

05.05.2011 17:38

Premiér Nečas ještě ani nedosedl do lavice a už čelil novým a novým výtkám, zejména ze stran opozičních politiků. Ti jej neváhali nazvat ostudou, upírem a mnozí mu sdělili i fakt, že lidem plive do obličeje.

Co interpelace, to perla

Hned poté, co sociální demokrat Váňa přirovnal premiéra i vládu k upírům, co lidem sají peníze, nastoupil za řečnický pult jeho stranický kolega, poslanec za plzeňský region Václav Votava. Jak skončilo předešlé vystoupení, tak začalo i to nové.

Votava řekl, že vláda nemá důvěru téměř 90 procent obyvatel a měsíc co měsíc "je tady nějaký skandál, který je spojený s nějakou vládní stranou." Jak dále Votava uvedl, jde o absurdní divadlo, které svědčí o úpadku politické kultury.

"Na váš veřejný příslib odvolat z vlády ministry spojené s firmou ABL jste velice rychle zapomněl. A tak ve vládě zůstávají jak ministr Dobeš, tak ministr John, tedy lidé přímo i nepřímo spojení s ABL. Vláda se tak nadále opírá o zcela nestandardní a vnitřně nedemokratickou stranu Věci veřejné, podnikatelský projekt jednoho muže s podezřelým financováním."

Zlatým hřebem je pak podle zástupce opozice jmenování spoluvlastníka další detektivní agentury Jana Kubiceho ministrem vnitra. "A to mělo být vaší prioritou očištění Ministerstva vnitra od bezpečnostních agentur! Zvláštní!" sdělil Votava, který svou krátkou a údernou řeč zakončil apelem: "Pane premiére, necítíte se sám minimálně trapně? Nestydíte se před veřejností?"

Nečasova reakce již nezazněla. Podle předsedající Miroslavy Němcové obdrží poslanec ČSSD na svou interpelaci písemnou odpověď. 

Dalšími kritiky se následně stali poslanci Jaroslav Vandas a Karel Černý. Druhý jmenovaný zmínil, že konání vlády je plivanec do obličeje všech slušných lidí, ten první se pro změnu marně dožadoval odpovědi, kdy začne vláda konečně něco dělat.

Kam dál:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…