Smlouvy pro Moroze a Michálka už se sepisují. Nastane exploze?

06.05.2011 21:49

Čerstvé jablko sváru koaličních partnerů se urodilo. Představuje jej osoba bývalého náměstka ministra vnitra Michala Moroze, jehož přítomnost v novém protikorupčním úřadu Radka Johna dráždí premiéra Petra Nečase.

Smlouvy  pro Moroze a Michálka už se sepisují. Nastane exploze?

Situace začíná připomínat předvánoční strkanici o policejního prezidenta Oldřicha Martinů, kdy se Nečas s Johnem vzájemně zahnali až na kraj argumentační propasti a postupnými ústupky spustili první vládní krizi, zažehnanou teprve nástupem Petra Lessyho.

Leží na stole

Podle informací ParlamentníchListů.cz jsou již podány životopisy Michala Moroze a Libora Michálka spolu s žádostmi na vytvoření pracovní smlouvy na personálním oddělení Úřadu vlády. "Ano, angažmá Michala Moroze myslíme vážně," uvedl pro redakci ParlamentníchListů.cz mediální poradce Věcí veřejných Jan Kubáček

Dále čtěte:
John láká Michálka i proto, aby nadzvedl premiéra
Nečas ho chtěl vyhodit, John ho bere k sobě. Bez ptaní
John bere Michálka do týmu. Smích z ODS: Radku, nahraje si tě

Tanec mezi vejci

Podle politologa Zdeňka Zbořila se nyní na politické scéně vytvořilo minové pole a sebemenší škobrtnutí může vyvolat výbuch, respektive novou vládní krizi. "Spouštěčem může být kdokoli, respektive cokoli. Tato situace nahrává ostříleným stratégům typu pana Kalouska, kteří vědí jak se v minových polích pohybovat," konstatuje pro ParlamentníListy.cz Zbořil.

Prodloužení

Premiéru Nečasovi a celé ODS vadí napojení Michala Moroze na bezpečnostní agenturu ABL a předně fakt, že Moroz doposud nemá prověrku Národního bezpečnostního úřadu. O ní si Moroz požádal již v srpnu minulého roku, ovšem její stupeň Tajné byl pozměněn.

"Byl jsem NBÚ požádán, jestli můžu být prověřen v režimu přísně tajné a souhlasil jsem," uvedl pro ParlamentníListy.cz Moroz. Tento fakt by mohl prověřování Moroze ještě protáhnout, jelikož lhůta u stupně přísně tajné je až rok, tedy o tři měsíce delší než u stupně tajné.

Psali jsme:
Spor John-Nečas o Moroze: Nedostal jsem prověrku jako táta, zlobí se
Johnův deníček. Nejdřív peklo v Krupce. Teď bude od Nečase

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…