Resort financí rozhodl o pozastavení licence Sazky

09.05.2011 13:25

AKTUALIZOVÁNO Ministerstvo financí rozhodlo o pozastavení licence loterijní společnosti Sazka. Informaci v pondělí přinesla Česká televize. Mluvčí ministerstva Ondřej Jakob sdělil, že ministerstvo nebude informaci komentovat. Sazka je v úpadku už od konce března, a to kvůli problémům se splácením výstavby O2 Areny.

Resort financí rozhodl o pozastavení licence Sazky

Český rozhlas Radiožurnál s odvoláním na zdroj z resortu financí uvedl, že Sazka o oprávnění provozovat číselné hry přišla kvůli zpoždění při výplatě výher a pro porušení licenčních podmínek. Stát podle rozhlasu licenci Sazce pozastavil nepravomocně na 30 dnů, společnost se proti rozhodnutí může odvolat.

Dozorčí mlží

Ředitel Státního dozoru nad sázkovými hrami a loteriemi Karel Korynta, v jehož kompetenci kontrola licencí je, serveru iHNed odejmutí licence ale zatím nepotvrdil.

"Nemohu to potvrdit, až se tak stane, oznámí to sám ministr financí. Rozhodovací proces o odebrání licence se ale blížil ke konci," uvedl.


Mluvčí Sazky Jan Tuna v pondělí uvedl, že Sazka nadále pokračuje ve své činnosti, přijímá sázky a vyplácí výhry.

"SAZKA, a.s., žádné rozhodnutí o pozastavení činnosti od Ministerstva financí ČR neobdržela. Akciová společnost SAZKA i nadále plně pokračuje ve své činnosti, přijímá sázky a vyplácí výhry. Zároveň děkuje všem sázejícím a obchodním partnerům za přízeň, kterou jí stále zachovávají," vysvětlil Tuna.

Věřitelů jsou tisíce

Městský soud v Praze v pátek evidoval už 2079 věřitelů loterijní společnosti Sazka. Hodnota jejích pohledávek převyšovala 41 miliard korun. Absolutní výši pohledávek a počet věřitelů bude soud podle mluvčí definitivně uzavírat v tomto týdnu. Řada přihlášených pohledávek je totiž nyní sporných.

Soud zatím způsob řešení situace firmy  nestanovil. Lze ale očekávat, že povolí reorganizaci firmy. Společnost by tak nadále mohla fungovat podle soudem schváleného plánu, na jehož vypracování se obvykle podílejí věřitelé, dlužník a insolvenční správce.

Více čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…