Nejvyšší soud zastavil kárné řízení proti šéfovi NKÚ Dohnalovi

10.05.2011 12:06

Nejvyšší soud zastavil kárné řízení proti šéfovi NKU Františku Dohnalovi.

Nejvyšší soud zastavil kárné řízení proti šéfovi NKÚ Dohnalovi

Provinění je po roce promlčeno. Serveru Aktuálně.cz to potvrdil mluvčí nejvyššího soudu Petr Knötig.

Kárná komora udělila Dohnalovi napomenutí kvůli jeho výrokům v časopise Respekt, kde naznačil, že někteří členové z kolegia NKÚ zastavili naplánované kontroly kvůli tlaku ze strany politků. 

Dohnal se ovšem proti rozhodnutí odvolal.

"V případu rozhodoval i Ústavní soud, který měl zhodnotit, zda není protiústavní, že jsou soudci Nejvyššího soudu v kárné komoře NKÚ a pak rozhodují i o odvolání. Ústavní soud rozhodl, že je to v pořádku, ale mezitím už byl případ promlčen," vysvětlil mluvčí Knötig serveru Aktuálně.cz.

Nejvyšší soud proto fakticky o Dohnalově kauze vůbec nejednal a případ kvůli promlčení zastavil.

Šéf Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal byl také obviněn ze způsobení více než devítisettisícové škody při užívání dvou pražských bytů.

Miliony pro manažery

Šéf NKÚ Dohnal zároveň rozdával svým kolegům statisícové odměny. A to i přesto, že byl vyšetřován za přílišné plýtvání penězi NKÚ.

Průměrná výše odměny, na kterou si v roce 2009 přišli funkcionáři Nejvyššího kontrolního úřadu, byla 259 tisíc korun. Takovými částkami podělil své kolegy prezident úřadu Dohnal v době hospodářské krize.

Dohnal na odměnách svým manažerům rozdal v roce 2009 celkem patnáct a půl milionu korun. V roce 2010 to bylo celkem 9,9 milionu.

Související:

Stíhaný Dohnal rozdával miliony kolegům z NKÚ 

Šéf NKÚ Dohnal možná půjde do vězení. Až na šest let 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…