Vláda projedná zákon o změně podpory obnovitelných zdrojů

11.05.2011 6:50

Cílem je vytvořit stabilní prostředí pro výrobu el. energie z obnovitelných zdrojů. Ministři mají na programu i analýzu vývoje příjmů a výdajů domácností ČR v roce 2010 či výroční zprávu Českého telekomunikačního úřadu za loňský rok.

Vláda projedná zákon o změně podpory obnovitelných zdrojů

Odstranit nerovnosti v podpoře obnovitelných zdrojů je cílem nového zákona, který má dnes projednat vláda. Zákon má podle ministerstva průmyslu a obchodu, které je jeho předkladatelem, nastavit dlouhodobě stabilní a udržitelné podmínky podpory výroby energie z obnovitelných zdrojů s co nejmenšími dopady na ceny energie pro konečné spotřebitele.

Snazší cesta k dotacím

Elektřinu z obnovitelných zdrojů by podle zákona od příštího roku již neměly vykupovat distribuční společnosti. Místo nich se nákupu zhostí dva nebo tři obchodníci vybraní ministerstvem průmyslu a obchodu. Finanční vypořádání za elektřinu půjde přes zvláštní účet vedený u Operátora trhu s elektřinou.

Kabinet dnes projedná i návrh ministerstva pro místní rozvoj, jehož smyslem je zjednodušit cestu podnikatelů k dotacím. Změna má být součástí pomoci hlavně firmám, které se stále potýkají s dopady hospodářské krize. Má jim umožnit čerpání dotací i tehdy, když se spojí s dalším podnikem.

Související:

Kocourek: Obnovitelné zdroje energie jako projev politického romantismu

Boj s oteplováním ničí ekonomiku, vzkázal Kocourek do Bruselu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…