Bárta nechce být předsedou VV. Volte Johna, řekl

11.05.2011 15:28

Exministr dopravy Vít Bárta se vzdal kandidatury na funkci předsedy Věcí veřejných. Učinil tak v reakci na "události posledních dnů a týdnů" a konstatoval, že jeho čas ještě nepřišel. Oznámení přišlo v den, kdy z vlády rezignoval předseda VV Radek John. Jeho také Bárta v boji o funkci šéfa strany podpořil.

Bárta nechce být předsedou VV. Volte Johna, řekl

Zaregistruj se a vyhraj. Více info

 

Bárta na středeční tiskové konferenci důrazně oznámil, že se rozhodl vzdát kandidatury na předsedu Věcí veřejných ve prospěch současného lídra strany Radka Johna. "Můj čas ještě nenastal," komentoval.

„Děkuji všem, kteří mě podporovali a kteří systematicky dělali kroky, abych se stal předsedou strany," uvedl Bárta a zároveň vyzval všechny straníky, aby se nyní stmelili za Radkem Johnem. Jedině tak prý může nejmenší vládní strana bojovat s korupcí, ale také se zrádci a kmotry.

Pro tento krok se exministr dopravy rozhodl v den, kdy John oznámil rezignaci na post vicepremiéra pro boj s korupcí.

Přímá volba předsedy VV se uskuteční na sjezdu ve dnech 28. - 29. května.

Související: Johnovi došla trpělivost s Nečasem. Končí


Vnitro jsme ztratili pučem zrádců

Podle Bárty přišel John o ministerstvo vnitra pučem zrádců, čímž narážel na poslanecké odpadlíky Věcí veřejných Stanislava Humla, Kristýnu Kočí a Jaroslava Škárku.

„Radek John přišel o post ministra vnitra pučem zrádců, když se začalo dařit v zemi bojovat s korupcí. Přesně ve chvíli, kdy se začalo takto dařit, přestal být John ministrem vnitra. A Věci veřejné ustoupily," uvedl exministr dopravy.


„My jsme doufali, že budeme moci bojovat s korupcí z pozice vicepremiéra pro boj s korupcí. Ale ukazuje se, že pokračují stejné praktiky, které Radek John zažíval na ministerstvu vnitra," pokračoval Bárta a ještě jednou zopakoval potřebu semknout se za Johnem a především pokračovat v boji s korupcí.

Podle něho je nyní potřeba, aby dala strana jasně najevo, že vymícení korupce v zemi myslí vážně a hlavní teze VV byla naplněna.

„Z Věcí veřejných si nikdo srandu dělat nebude," hřímal dál Bárta.


Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nep

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…