Véčka mají boj s korupcí zakázaný, stěžuje si John

12.05.2011 19:23

Bývalý ministr vnitra Radek John tvrdí, že jinam než na resort vnitra se vracet nechce. Dovede si ale představit, že jako šéf VV bude působit i mimo vládu.

Véčka mají boj s korupcí zakázaný, stěžuje si John

I kdyby zmizely důvody, kvůli kterým z koalice odešel, nehodlá se šéf VV Radek John vracet do vlády. Má prý zájem výhradně o post ministra vnitra, umí si ale představit i to, že by coby předseda Véček setrvával mimo vládu.

Na jiný resort nechce

„Vždy jsem říkal, že mě zajímá boj s korupcí a ministerstvo vnitra, a to mají VV zakázané. Rozhodně se nechci účastnit jiných resortních věcí. VV však mají kvalifikované lidi, kteří by mohli bojovat s korupcí i na jiných ministerstvech. V rámci jednání bychom chtěli mluvit i o tom, aby VV měly větší vliv při boji proti korupci, ale neříkáme přesné požadavky, je to věc jednání," řekl ve čtvrtek Právu.

Podle něho si John umí představit i výměnu resortů v rámci jednotlivých stran. „Tím ale neříkám, že by se to týkalo mě," řekl a dodal, že jiný resort než vnitro by si řídit nepřál. 

„Rozhodně bych to nechtěl," řekl deníku. Sní prý sice o návratu na vnitro, ODS ani TOPka mu prý ale asi tuto výsadu nedopřejí.

Návrat Johna nelze vyloučit

Johnův návrat do vlády ale zcela vyloučen není. „John by se do vlády mohl vrátit, muselo by ale jít o důstojné místo odpovídající předsedovi koaliční strany. Případná instituce by musela být nejen důstojná, ale i akceschopná. Nicméně v současnosti je John naladěn tak, že skutečně odchází," řekl Právu zdroj blízký právě šéfovi Véček. Návrat Johna nevyloučila ale ani šéfka poslaneckého klubu VV Karolína Peake.

Napsali jsme:

Johnovi došla trpělivost s Nečasem. Končí

Chci šéfovat VV, potvrdil John. Bárta boj vzdal

Komentátor Šídlo: Tohle je rozpad vlády. Poslední zvonění

Překvapení pro Nečase: Nevěděl jsem, že chce John rezignovat

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…