Muž, který počmáral plakáty ODS, si vyslechl trest od Langerovy ženy

13.05.2011 15:49

Řidič autobusu v Olomouckém kraji Roman Smetana dostal za pomalování reklam politických stran včetně ODS trest 100 hodin veřejně prospěšných prací. Rozsudek nad ním vynesla soudkyně Markéta Langerová, manželka exministra Ivana Langera.

Muž, který počmáral plakáty ODS, si vyslechl trest od Langerovy ženy

Devětadvacetiletý řidič pokreslil loni v květnu autobusové plakáty nejčastěji ODS, některé ale i stran ČSSD nebo KDU-ČSL. Nesouhlasil prý s jejich slogany a chováním, a tak je označil pomocí svého fixu za lháře, zloděje nebo prostitutky. „Ano, pomaloval jsem nejméně třicet reklam, pravděpodobně ale ještě mnohem více. Nikdy jsem toho nelitoval, protože z mé strany to bylo svobodné vyjádření názoru občana, který nemá na rozdíl od politických stran k dispozici obrovské prostředky na propagaci," vysvětloval své činy Smetana.

"Moje náprava je naprosto vyloučena," dodal po svém proslovu, nad čímž soudkyně Langerová pouze překvapeně pozvedla obočí. Smetana u soudu řekl, že kdyby na plakátech byli třeba komunisti, bude psát i po nich. Přitom se náhrady škody domáhala jen ODS. K ní a Langerovi řekl řidič soudkyni: „Váš manžel je největší gauner."

Právě kvůli jejímu vztahu ke straně a k jednomu z jejích politiků se polemizuje, zda Langerová nemůže být podjatá. Kromě veřejných prací bude muset Smetana zaplatit i 15 000 korun jako odškodné pro ODS.

„Ve mně případ opravdu nevyvolává žádné emoce, stavím se k němu jako profesionál, jako nestranný soudce," řekla Langerová pro iDNES.cz. Její možnou nestrannost může Smetana využít jako důvod k odvolání. Ten prý nad odvoláním původně i uvažoval. „Ale pak jsem si to rozmyslel. Pokud to má být fraška, tak ať je to se vším všudy," uzavřel řidič.

Čtěte více:

Na recesistických plakátech ODS vládnou Česku Paroubek s Filipem

reklama

autor: pan

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

11:11 Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

Květák bezmála za 70 korun. Česká skleníková rajčata – 80 korun za čtvrt kila. Různé saláty mezi 35 …