Véčka jedou na dluh. Mají 15milionový kontokorent

14.05.2011 8:27

Věci veřejné se potýkají nejenom se skandály kolem zveřejněných nahrávek, ale také s vážnými finančními potížemi. Ty řeší stejně jako již dříve ČSSD.

Véčka jedou na dluh. Mají 15milionový kontokorent

Věci veřejné mají stejně jako sociální demokraté dluhy. Řeší je taktéž podobným způsobem, a to kontokorentem. Dokonce u stejné banky. 

SLEDUJEME téma: Nahrávka VV

Finanční expert strany Michal Babák serveru Aktuálně.cz prozradil, že VV si tento týden vyjednaly úvěr na 15 milionů korun u banky Fio.

Babák a Dobeš měli nápad

"Oficiálně jsme požádali Fio a ono nám vyhovělo," uvedl k výběru konkrétní společnosti Babák.  Nápad podle něho vzešel od něj a od šéfa školství Josefa Dobeše, kteří mají v současnosti finance strany na starosti.

SLEDUJEME téma: Vládní krize a peníze za mlčení ve VV

Stejnou firmu využila i ČSSD. Ta má však kontokorent mnohem vyšší - 180 milionů. Letos v březnu jí přitom chybělo splatit 110 milionů korun.

Že mají VV finanční potíže, vyplynulo i z nově zveřejněné nahrávky jednání vedení VV. Právě na něm jsou stranické peníze jedním z hlavních témat.

Musíme to umazat, hlásil Bárta

"Za tenhle rok do tý strany musí nějakejch 30 milionů na darech dotéct, abysme todleto všechno nějakým způsobem umazali," mluví o finanční situaci strany na nahrávce neformální lídr strany Bárta. Ten straníkům oznámil, že volební rozpočet VV nebyl 100 milionů, ale o třicet milionů více.

Více čtěte:

U vína politiku neřešit, zapsal si Bárta do mobilu

Foto: cnb.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…