Tluchoř Nečase oslaboval, hodnotí Doktor

14.05.2011 16:45

Podle občanského demokrata Michala Doktora byl Petr Tluchoř v čele poslaneckého klubu strany oslabujícím elementem. Poslanec je tak rád, že z této funkce odešel.

Tluchoř Nečase oslaboval, hodnotí Doktor

Poslanec Michal Doktor (ODS) změnu na postu šéfa poslaneckého klubu této strany vítá. I přesto, že on sám v ní neuspěl. Osoba Petra Tluchoře v této funkci totiž podle něho neprospívala ani premiéru Petru Nečasovi (ODS), ani straně jako takové.

Více:
Tluchoře straníci odstřelili, nahradil ho překvapivě Stanjura  

"V mých očích Petr Tluchoř oslaboval pozici premiéra ve schopnosti hodnotit informace, hodnotit věci, které jsou před ním," uvedl v rozhovoru pro deník Právo Doktor. Pokud by podle něho totiž ve funkci zůstal stále Tluchoř, strana by se nikam neposunula.

Mnozí občanští demokraté byli prý při volbách překvapeni, jaká propast se mezi Tluchořem a právě premiérem Nečasem vytvořila. "Myslím, že na ně ty věci působí a že by už třeba teď celou atmosféru vnímali jinak," komentoval situaci ve straně poslanec.

Ten v deníku Právo okomentoval ale i v týdnu zveřejněnou nahrávku, na níž vystupuje neformální lídr Věcí veřejných Vít Bárta. Doktor ji ostře odsuzuje.

Média, přestaňte šmírovat

"Nezajímavé, zavrženíhodné, média by měla vyhlásit bojkot šmírování, nakupování fotek toho či onoho," nešel pro ostré výrazy daleko poslanec.

Ten ale chápe také právo předsedy vlády na zásahy do personální politiky jednotlivých ministerstev. Nechápe tak výhrady Radka Johna, kterému se Nečasovy kroky nelíbily, a tak vládu opustil.

"Pracovní smlouvy s Úřadem vlády podepisuje předseda vlády, respektive jeho úřad, ke kterému patří právo rozhodovat, s kým takovou smlouvu podepíše," uvedl v Právu Doktor.

Podrobněji:
Komunisté se modlí: Bůh ochraňuj tuto zemi, říká Kováčik kvůli véčkům

SLEDUJEME téma: Nahrávka VV
SLEDUJEME Kauzu Pandur

John by mohl prý pracovat dobře

Dodal však, že i přesto, že by si John nemohl vybrat své spolupracovníky, mohl by svou agendu vykonávat dobře.

"Po volbě se vrátí zralejší minimálně v tom, co chtějí," uzavřel Doktor, který dodal, že zájmem šéfa VV bude jistě se do vlády vrátit.

Více čtěte:

  • Pozor. Obludný Tluchoř, zní od poslanců ODS
  • Boj o Tluchoře. Kdo je s kým před rozhodující bitvou
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    Radek Rozvoral byl položen dotaz

    koalice

    K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

    16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

    V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…