Ztrapnili jsme se, kaje se Peake. Véčka prý musí nést následky

14.05.2011 17:56

Podle místopředsedkyně Věcí veřejných se sice její strana zveřejněním nahrávky zesměšnila, vinu nese ale pouze tím, že není tak zralá jako zavedené strany.

Ztrapnili jsme se, kaje se Peake. Véčka prý musí nést následky

Místopředsedkyně Věcí veřejných Karolína Peake v sobotu nešetřila kritikou do vlastních řad. Véčka jsou podle ní politickými amatéry, které se daří ztrapňovat. Peake to uvedla v otevřeném dopise, který v sobotu rozeslala médiím.

SLEDUJEME téma: Nahrávka VV

Véčka jako političtí amatéři

"Ano, my, Věci veřejné, jsme političtí amatéři, které se daří ztrapňovat. Například nahrávkami ze soukromých mejdanů. Naše vina nebo možná spíš naše smůla. Musíme nést následky. Jen bych ráda, aby si někdo položil otázku, jak by asi vypadala tajná nahrávka natočená třeba na dýchánku u pana Kalouska nebo u pana Tluchoře," napsala Peake. Situaci se zveřejněním nahrávky březnového jednání Věcí veřejných přirovnala k praktikám StB.

SLEDUJEME téma: Vládní krize a peníze za mlčení ve VV

Věci veřejné jsou ale podle jejich místopředsedkyně na vině také. Výhradně však kvůli své nezralosti. "Ano, Vít Bárta se češe jako Napoleon a kdoví, jestli se podobně občas i necítí. Ale ukradl něco? Prokázala se mu nějaká korupce? Nebo je podezřelý jen z toho, že do politiky investuje vlastní peníze?" obhajuje Víta Bártu Peake.

Véčka nechtějí rovnou sklízet ovoce

Ta zopakovala, že nevěří, že by poslanec a bývalý ministr dopravy Vít Bárta (VV) vstoupil do politiky kvůli ekonomickým ziskům. "Pro takový účel by bylo přece výhodnější vstoupit do některé z etablovaných stran, přispět jí sponzorským darem a pak už jen sklízet ovoce," soudí Peake.

Véčka tak i přes skandály, které otřásly jak existencí této strany, tak celého kabinetu, považuje za adekvátní alternativu k zavedeným partajím.

Peake: Možná se neudržíme na nohou

"Možná se VV kvůli kampani organizované zvenčí a našemu amatérismu neudrží ani na nohou. Pak ovšem neprohrají jen 'vévéčka'. Není totiž vyloučené, že k dalším volbám přijdou třeba jen voliči KSČM," soudí místopředsedkyně strany. Právě ta se přitom v nadcházející volbě šéfa strany bude o tento post spolu s Radkem Johnem a Dagmar Navrátilové ucházet také.

Psali jsme:
Bárta útočí. Kočí vše natočí a obskočí.V režii Topolánka a Dalíka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

7:11 Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

Ústavní soud zrušil rozhodnutí obecných soudů, které bývalé předsedkyni Energetického regulačního úř…