TV Nova se zaměřila na vládu: Vraťte lístky 10 milionům naštvaných diváků

16.05.2011 8:08

Z České republiky se stalo deset milionů naštvaných a otrávených diváků, kteří by na tuto sezónu ráději vrátili lístky. Tak promluvila o vládní krizi nejsledovanější televize v zemi.

TV Nova se zaměřila na vládu: Vraťte lístky 10 milionům naštvaných diváků

Že další stupeň vládní krize komentoval pořad 168 hodin na České televizi, nepřijde pravidelnému divákovi nijak zvláštní. Do české politiky se relace "naváží" každý týden. Když už své znechucení ovšem dá najevo i komerční televize (a rovnou ta nejsledovanější), je co říct.

Zatímco 168 hodin nastínilo nenávistnou linku mezi Věcmi veřejnými a expremiérem Mirkem Topolánkem, štáb televize Nova v pořadu Střepiny zrekapituloval situaci od vzniku vlády, neboli od jejích "porodních bolestí" až do současné situace.

Více o 168 hodin: Kecy veřejné a Dalík: jeden druhého nemůže ani cítit

"Na začátku byly spory jako rozbuška," řekl v pořadu politolog Josef Mlejnek. A výbuch pak zachvátil celý kabinet.

Drobil, Martinů, Bártův šplh

Poté, co si VV vydupaly post ministra vnitra (za cenu, že jinak vládní projekt nepodpoří), uklidnila se situace jen na zlomek chvíle. Větší problémy mezi koaličními stranami začaly už o několik týdnů později odhalením korupční kauzy na Státním fondu životního prostředí. Jakkoli premiér Petr Nečas stál za ministrem Pavlem Drobilem, VV žádaly jeho "hlavu". A on jim ji dal, rezignoval poměrně rychle.

Následoval táhnoucí se spor o odvolání policejního prezidenta Oldřicha Martinů. Ministr vnitra Radek John chtěl mít na resortu své lidi, ale to se opět nelíbilo ODS. Nakonec premiér opět povolil a Johnovi vyhověl.

Všechno se ale VV vrátilo v podobě záplavy tajných nahrávek, které se jedna po druhé dostávaly na povrch. "Štěnice, puče a Bártův šplh do politiky," charakterizovala situaci moderátorka Střepin Michaela Nová. "A z reforem zbyl jen trhací kalendář."

SLEDUJEME téma: Poslední nahrávka VV

Trafika i výsměch pro Johna

"Johnovi se vyrábí nová trafika, ale Nečas mu mluví do obsazení," pokračovala v popisu dalšího děje. "Bylo to pro Johna politicky ponižující," doplnil ji Mlejnek. "Všichni se mu posmívali, že jde jenom o trafiku, premiér mu ještě diktuje obsazení. No to už by byl vážně k smíchu, kdyby si to nechal líbit. Tak se teď vzepřel."

John rezignoval na funkci vicepremiéra pro boj s korupcí a trvá na dialogu. Už nechce být "ten divný vzadu". "VV odmítly hrát hru šaška na vejminku," komentoval to štáb Střepin.

Více: John v OVM: Bárta chce být centrální mozek lidstva. Kočí dostala 120 milionů

Zase tolik radikální ale VV nebudou. Vládu prý podpoří, pokud se prosadí něco z jejich programu. I za cenu toho, že z ní odejdou a budou ji jen podporovat. "Takže je to další povzbudivá zpráva voličům: Už se nebude řešit krize a koryta, ale koryta a krize."

Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že Střepiny na Nově sledoval uplynulou neděli téměř každý čtvrtý divák u obrazovek (podíl na sledovanosti 23,17 procenta), celkem se jednalo přibližně o 600 tisíc lidí.

Čtěte:

John šokoval: Kočí dostala 120 milionů od ODS. Modří: John se zbláznil

Konsternovaní odborníci: Věci veřejné? Mrtvá strana. Amatéři

Bárta útočí. Kočí vše natočí a obskočí. V režii Topolánka a Dalíka

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…