Bárta jako Jekyll a Hyde? Klasnová vysvětluje

16.05.2011 7:40

Manželka Víta Bárty Kateřina Klasnová (VV) vysvětluje další tajnou nahrávku, která zachycuje debatu mezi členy VV nad vínem. Svého manžela na ni přirovnává k Jekyllu a Hydovi, zmiňuje manipulaci voleb a připouští i odchod VV z vrcholné politiky. Odmítla též, že by na nahrávce naznačovala možnost manipulace s tajným hlasováním stranických příznivců.

Bárta jako Jekyll a Hyde? Klasnová vysvětluje

Manželka Víta Bárty a zároveň místopředsedkyně VV a Sněmovny interpretuje další z tajně pořízených nahrávek, která se minulý týden objevila v médiích. Místopředsedkyně varuje před pádem VV na smetiště dějin a svého manžela přirovnala k Jakyllu a Hydeovi. Zprávu přinesl server Novinky.cz

„Když jsem říkala, že Vítek Bárta je Jekyll a Hyde, nemyslela jsem tím, že je zločinec. Ale že je mediálně vnímaný jako Jekyll a Hyde. Znám strašně moc lidí, kteří mu fandí, kteří ho považovali za skvělého ministra, ale mediálně ne vždycky jeho obraz vycházel stoprocentně pozitivně," vysvětluje svá slova z nahrávky Klasnová (VV).

Manipulace voleb

Mílovými kroky se blíží volna předsedy VV, za několik dní rozhodnou příznivci strany o tom, zda Radek John, kterého Klasnová na nahrávce označila za loutku v mediálním smyslu, obhájí post předsedy strany. Na nahrávce padly také slova o tom, že regulérní výsledky volby budou ponechány beze změny, aby si všichni ověřili, jak na tom strana je.

SLEDUJEME TÉMA nahrávka VV

Místopředsedkyně VV k tomu dodává, že měla na mysli ponechání volnosti všem, kteří chtějí přijmout kandidaturu na předsedu. V žádném případě prý nenaznačovala, že by s výsledky internetových hlasování bylo běžně manipulováno. Volba předsedy je bezpečně ošetřena.

Skončí VV na smetišti dějin?

Nejde o první tajně pořízenou nahrávku, která v posledních měsících unikla z nitra nejmenší vládní strany, nabízí se proto otázka, zda mají VV šanci politicky přežít podobnou smršť. Manželka Víta Bárty se domnívá, že ano, protože nahrávky sice nebsahují nic, čemu by bylo možno zatleskat, ale na druhé straně ukazují jen soukromou debatu mezi několika politiky. Osobně je přesvědčena o tom, že nahrávku pořídila bývalá členka VV Kristýna Kočí.

Více: Kočí šokuje: "Klaus se posere. Podpoří mě Havel."

 Klasnová ovšem připouští, že případný neúspěch VV v krajských volbách, které proběhnou příští rok, by mohl znamenat konec VV. Pokud by se nepodařilo postavit kvalitní kandidátky do voleb, a strana v nich neuspěje, přijdou problémy.

Související:

Vít Bárta zahájil mediální očistu. Snad mu to nesežerou, bojí se Rath

Tajemný poslanec Věcí veřejných. Z ničeho vytřískal Babák 35 milionů

Agentura ABL podala trestní oznámení na novináře Kmentu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…