Hušákův další plán na záchranu Sazky. Prý už leží u soudu

16.05.2011 12:36

Sazka dnes na mimořádné valné hromadě obměnila vedení společnosti. Uvedl to server iHned.cz s tím, že dozorčí radu opustí po odvolání zástupce sokolů Jan Ulrych. Naopak server Aktuálně.cz přišel s tím, že generální ředitel Sazky Aleš Hušák předložil Městskému soudu v Praze reorganizační plán loterijní firmy, která je od konce března v úpadku.

Hušákův další plán na záchranu Sazky. Prý  už leží u soudu

Co je konkrétně obsahem reorganizačního plánu, se ale zatím neví. Hušák však už dříve řekl, že na reorganizačním plánu s Pentou nespolupracuje, že ho připravuje sám. Podle některých médií počítá s tím, že věřitelé odepíší jistou část hodnoty svých pohledávek.

Investiční skupina Penta, tedy možný investor, ke kterému se kloní i Hušák, minulý týden v této souvislosti uvedla, že by podle ní měli věřitelé odepsat zhruba 60 procent z nominální hodnoty dluhů, jež Sazka udělala.

Sazka také dnes uskutečnila valnou hromadu, na jejímž programu byly výhradně personální otázky. Podle ihned.cz odstoupil z funkce člena představenstva firmy další zástupce sokolů Jaroslav Bernard. Jeho možného nástupce dnešní valná hromada ale nezvolila.

"Mimořádná valná hromada odvolala hlasy všech přítomných z funkce člena dozorčí rady Jana Ulrycha, který dříve sám rezignoval. Nového člena dozorčí rady Česká obec sokolská nenavrhla," uvedl k tomu mluvčí Sazky Jan Tuna.

„ČSTV jako majoritní akcionář čeká na výsledky sobotního volebního zasedání výboru České obce sokolské, které si zvolí nové vedení," doplnil předseda ČSTV Pavel Kořan.

Problémy začaly se splácením výstavby O2 areny

Sazka je v úpadku kvůli problémům se splácením výstavby O2 areny. Městský soud v Praze zaevidoval 2075 věřitelů s pohledávkami za 41,1 miliardy Kč. Insolvenční správce Josef Cupka následně popřel pohledávky za loterijní společností Sazka ve výši 17,154 miliardy korun a jako nesporné uznal pohledávky za zhruba 15 miliard Kč. Zbylé pohledávky za 9,273 miliardy Kč zůstávají zatím nedořešené.

Ministerstvo financí počátkem minulého týdne pozastavilo Sazce licenci na provozování číselných loterií kvůli tomu, že Sazka nevyplatila včas výhru ve Sportce za více než 103 milionů korun. Výhru však Sazka podle mluvčího Tuny postupně splácí. Proti pozastavení licence se Sazka odvolá.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…