VV se chtějí očistit. Financování strany prověří auditor

17.05.2011 15:26

Věci veřejné čelí mnoha aférám a skandálům, mimo jiné podezření z mimorozpočtového financování volebních kampaní. Vedení strany se rozhodlo pro radikální krok a prověření financování svěřila forenznímu auditu. Jméno auditora strana tají, zveřejní jej spolu s výsledky revize.

VV se chtějí očistit. Financování strany prověří auditor

Místopředsedkyně VV Karolina Peake věří, že audit odhalí případné podvody, zpronevěry a jiné nesrovnalosti v hospodaření strany. Dále uvedla, že financování VV považuje za transparentní a legální, případné skeptiky odkázala na výroční správu VV.

Chceme vidět vaše účetnictví, požaduje TOP 09

Po prosáknutí nahrávky ze soukromé porady špiček VV na veřejnost, TOP 09 veřejně zažádala o zveřejnění veškerých dokladů o financování strany Věci veřejné.

"To, co odevzdaly Věci veřejné do sněmovny, není celé účetnictví. Není to celý přehled financování. Je to pouhá zpráva auditora a některé dokumenty k tomu," uvedl v neděli předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík.

VV musejí podle TOP 09 přesvědčit nejen členy koalice, ale zejména veřejnost. Uposlechnou-li Véčkaři návrh koaličních spojenců, bude jasné po středeční količní schůzce K9. 

Čtete také:
Peake může šéfovat spravedlnosti, připustil John


Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mad

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…