Postižení u Nečase uspěli. Slíbil jim kompromis

18.05.2011 13:13

Šéf Národní rady zdravotně postižených dosáhl peticí, jež odevzdal premiéru Petru Nečasovi (ODS) svého. Premiér ustoupil.

Postižení u Nečase uspěli. Slíbil jim kompromis

Premiér Petr Nečas (ODS) se na vládním jednání zasadí o to, aby sociální reforma prošla v kompromisní podobě.

Předseda vlády o tom ujistil předsedu Národní rady osob se zdravotním postižením (NRZP) Václava Krásu poté, co od něj ve středu obdržel petici s 53 tisíci podpisy proti původnímu návrhu.

Nečas výhrady prý přivítal

"Pan premiér přivítal, že jsme nakonec došli ke kompromisu mezi radou a ministerstvem práce a sociálních věcí. Prohlásil, že kompromisní návrh bude ve vládě prosazovat a věří, že kabinet kompromis přijme," uvedl ve středu Krása.

Ministerstvo podle NRZP v upraveném návrhu akceptovalo všechny klíčové požadavky postižených. Například peníze z příspěvků na péči jim mají dál zůstávat, aby s nimi mohli nakládat stejně jako dosud.

Za Nečasem míří Krása. Nese mu petici

"Bylo také ošetřeno, že způsob hodnocení nároku na přiznávání příspěvku na péči bude zatím pozastavený do doby vypracování prováděcího předpisu, který bude zpracovávat rada společně s ministerstvem," uvedl Krása. Podle něj jsou v kompromisní podobě zákona přímo vyjmenované různé kompenzace, které jsou spojeny s průkazkou ZTP. "Platnost těchto průkazek se podařilo prodloužit do roku 2015," dodal předseda NRZP.

Petice volá po kompromisu

Na kompromisní podobě návrhu zákonů sociální reformy se minulý čtvrtek dohodli zástupci NRZP s představiteli MPSV. Cílem petice bylo podpořit dohodnutý kompromis i na jednání vlády.

Více čtěte:

Václav Krása: Pane ministře Drábku, nelžete

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pláč, smích, obojí. Matka oběti z filozofické fakulty dostala „nabídku pomoci“

4:32 Pláč, smích, obojí. Matka oběti z filozofické fakulty dostala „nabídku pomoci“

Rodiny obětí z Filozofické fakulty UK dostanou nabídku pomoci od pražského magistrátu. Háček je v př…