Padl mýtus, že Bárta je inteligentní člověk. Jeho VV jsou fraškostranou

19.05.2011 9:02

Minulý týden se ukázala skutečná tvář Věcí veřejných. Tajná nahrávka důvěrných diskusí jejich vůdců odhalila, že hrají před veřejností obludné divadlo a lžou jí s naprostým cynismem, píše v úvodníku týdeníku Reflex jeho šéfredaktor Pavel Šafr. Je to fraškostrana, která by měla odejít do politického propadliště.

Padl mýtus, že Bárta je inteligentní člověk. Jeho VV jsou fraškostranou

Připodobnění Věcí veřejných ke sňatkovému podvodníkovi použil v editorialu týdeníku Reflex jeho šéfredaktor Pavel Šafr. Tak jako musí po majetku nevěsty lačnící podvodník mluvit o lásce, věrnosti a poctivosti, tak musí parta podnikatelů zmanipulovat veřejnost tím, že se bude vytahovat nejpřímější demokracií a všem politickým konkurentům bude předhazovat jejich amorálnost.

Podvody se ale provalí a podvodníci se utopí v moři svých vlastních lží. „Minulý týden definitivně padl mýtus Věcí veřejných. Když se totiž mentalita jejich vůdců veřejně projeví v plné nahotě díky tajné nahrávce důvěrných diskusí, zjistí se, že hrají před veřejností obludné divadlo a lžou jí s naprostým cynismem," píše Šafr s tím, že Věci veřejné tu jsou jen samy pro sebe, pro své zájmy, a nikoli pro věci veřejné.

Mnozí vůdcové se chovají stejně, jen o tom nesepisují elaboráty

A také padl mýtus, že Vít Bárta je inteligentní člověk. „Je to čirý machiavellista, ale bez rozhledu, bez zkušenosti a bez rozumu," tvrdí Šáfr a dodává, že samotný Machiavelli by nikdy nikomu vážně neporadil, aby sepsal a rozmnožil svoji strategii, jak se dostat k moci. „Bárta ve své prostotě takovou hloupost učinil," pokračuje úvodník Reflexu.

Faktický šéf VV vtiskl své několikastránkové strategii bláznivou podobu politologicko-filosofického traktátu, jehož obsah lze shrnout slovy „schopný chlap se musí chovat jako prase, aby uspěl". Mnoho vůdců se podle této myšlenky často chovalo, ale jen málokdo ji předem prezentoval. Bárta tím nastolil jakýsi nový druh etiky.

Fraškostrana ohrožující samotné základy demokratického systému

„Nejprve oznámí, že se z něj stane ještě větší lump, a pak - jakožto osoba s pevnou osobní integritou - se lumpem skutečně stane. Tento nový druh etiky jej pak opravňuje lhát, manipulovat stranou, kupovat si mlčenlivost a loajalitu spolustraníků a používat téměř otevřeně metody, které i tajná služba musí tajit," pokračuje Šafr v popisu Bártova chování.

Od samotných véčkařů tak díky nahrávce víme, že jejich předseda Radek John je jen nastrčený panák. „Víme, že jejich financování je mnohem složitější a méně průhledné, než byli ochotni sdělit sněmovně a veřejnosti. Je to fraškostrana, jež ohrožuje samotné základy demokratického systému. Měla by odejít do politického propadliště," uzavírá Šafr.

K věci:

Bárta před K9 přemýšlí, proč ty útoky na něj a na véčka 

Politika pro otrlé: Ranní MF Dnes a superguru Bárta. Bárta zuří 

Týrání Bárty pokračuje. Záznamem z jeho počítače 

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…