Havel jede do lázní. Chce si odpočinout od nemoci i Odcházení

20.05.2011 22:21

Bývalý prezident Václav Havel odjede v sobotu 21. května do lázní. V březnu totiž prodělal zánět dýchacích cest, a tak ho chce zde doléčit. Po dvou týdnech by se měl opět vrátit do Prahy.

Havel jede do lázní. Chce si odpočinout od nemoci i Odcházení

"Po návratu počátkem června stráví několik dnů v Praze a poté opět odcestuje na venkov, kde se cítí dobře a kde mu svědčí lepší klima a vzduch," uvedla exprezidentova tajemnice Sabina Tančevová.

Kromě nemoci unavila Václava Havla i práce na jeho filmu Odcházení. Pracovní pozvánky letos odmítá, kromě premiéry právě jím režírovaného snímku a zahájení nové kampaně Amnesty International.

Amnesty a Odcházení

Nedávno totiž vystoupil před médii, kdy podpořil nespravedlivě odsouzené vězně, syrského právníka Muhannada Hasaního, Íránku Sakíne Aštíaníovou a čínského novináře Š'-tchaa. V červnu má pak v plánu vystoupit na konferenci týkající se výročí dvaceti let od konce Varšavské smlouvy. „To bude druhé veřejné vystoupení od březnové premiéry filmu," dodává Tančevová.

Bývalý prezident se se zdravotními potížemi potýká často. Hlavně problémy s dýcháním jsou pro něj nebezpečné, neboť má pouze polovinu pravé plíce. Naposledy byl jeho život vážně ohrožen v roce 2009, kdy si nechával odstranit zánět z krku. Jeho pooperační stav se pak ale zkomplikoval.

Čtěte více:

Havel už toho má dost: Nevtahujte mě do vnitrostranických soubojů

Havel pojede do lázní. Z nemoci se ale zotavuje déle, než se čekalo

Havlovo Odcházení sešup nezastavilo. V žebříčku je až patnácté

reklama

autor: pan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …