Vyrostli jsme moc rychle, kritizuje Véčka jejich poslankyně

21.05.2011 12:14

Poslankyně Jana Suchá se v čase nejrozbujelejší vládní krize ztratila. Teď promluvila o svém postoji k problémům VV i kauzám kolem Víta Bárty. A servítky si příliš nebrala.

Vyrostli jsme moc rychle, kritizuje Véčka jejich poslankyně

I přesto, že se poslankyni Věcí veřejných Janě Suché praktiky Víta Bárty ani aféry, které stranou zmítají, příliš nezamlouvají, řady odpadlíků rozšiřovat nechce. V době vládní krize se ale skrývala, neúčastnila se ani hlasování o nedůvře vládě. Svými kroky tak vyvolala mnohé spekulace.

Za "zmizením" byla nemoc

Podle svých slov ale zbytečně. "Byla jsem řádně omluvena kvůli plánovanému zákorku v nemocnici," uvedla v týdnu poté, co se do Sněmovny opět vrátila.

Ke kauzám kolem vedení VV a Víta Bárty se vyjadřuje kriticky, ale nijak radikálně. "Pochopitelně nejsem nadšená z toho, co se děje, ale já to mám složitější, protože jsem právnička. Potřebuju hmatatelné důkazy," uvedla v sobotní MF Dnes.

SLEDOVALI téma peníze za mlčení ve VV

V té se ale šířeji vyjádřila i k aktuální situaci ve Věcech veřejných a jejich smýšlení. "Myslím, že náš problém je v tom, že jsme příliš rychle vyrostli," zkritizovala poslankyně. Té se nelíbily ani argumenty, jimiž Vít Bárta hájil své výroky na v minulém týdnu zveřejněné nahrávce.

Ve víně je pravda

"Rozumím tomu, že se v opilosti ješitní chlapi předvádějí, na druhé straně alkohol boří zábrany a lidé se přestanou přetvařovat," uvedla výmluvně, co si o Bártově obhajobě myslí.

Musíme makat 

I přesto se domnívá, že véčkařská politika má smysl. "VV nejsou jen Vít Bárta, spousta voličů by za VV stále cýhala, mě zvolili obyčejní lidé. Chci, aby už se konečně začalo makat, dělat reformy," sdělila poslankyně denku. Voliči jí prý píší, že moc stojí o zachování vlády. Mají totiž hrůzu z toho, že by ji převzala ČSSD.

Více čtěte:

Johnova véčka a boj s korupcí. Úspěch. Nestačily si nahrabat
Politika pro otrlé: Ranní MF Dnes a superguru Bárta. Bárta zuří
John rozpálil ODS do běla: John se zbláznil. Véčka zavřít do ústavu  

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ukrajina nás podvedla.” Plno sprostých slov z Británie. Vysoká místa

21:55 „Ukrajina nás podvedla.” Plno sprostých slov z Británie. Vysoká místa

„Co jsme od února 2022 naučili Putina? Jen to, že jsme banda totálně zas *aných vtipálků a klaunů,“ …