Euro: Místostarostka Prahy 10 byla prý v rozvědce KSČ

22.05.2011 20:59

Desátá městská část řeší vážné problémy ve svém vedení. Kvůli příslušnosti ke komunistické rozvědce by totiž podle některých měla své místo opustit tamní místostarostka.

Euro: Místostarostka Prahy 10 byla prý v rozvědce KSČ

I přesto, že místostarostka Prahy 10 Radmila Kleslová (ČSSD) čelila pokusu o odvolání, svůj post ale zatím ustála.

TOPka se nevzdává

Z nejužšího vedení desáté městské části ji v květnu navrhl vyloučit zastupitel TOP 09 Martin Uhlíř kvůli tomu, že  byla před rokem 1989 příslušnicí komunistické rozvědky. Informaci přináší aktuální vydání týdeníku Euro. TOP na Praze 10 se podle něho odvolání komunální političky pokusí znovu. 

Místostarostkou se jedna z asistentek poslance Stanislava Křečka (ČSSD) stala po loňských komunálních volbách. Vedle politiky se podle Eura Kleslová věnuje také lobbingu. 

Z rozvědky do firem

Příslušnicí komunistické rozvědky byla prý Kleslová do listopadu roku 1989, služební poměr v bezpečnostních složkách ukončila po roce 1990. Od té doby zasedala v dozorčích radách významných podniků Vítkovice Steel, Unipetrol Trade nebo Benzina, napsalo Euro. Politička ČSSD byla i viceprezidentkou Česko-izraelské smíšené obchodní komory. 

Uhlíř se snahy o odvolání Kleslové nevzdal. V prvním hlasování prohrál kvůli tomu, že se hlasování zdržela i část opozice a ODS. "Navrhnu to na další schůzi zastupitelstva a předpokládám, že teď už bude za její sesazení hlasovat víc lidí," řekl. 

Kleslová se hájí. O spolupráci prý nevěděla

Sama Klesnová svou minulost ale hájí. Pro komunistickou rozvědku prý nikdy nepracovala. "Byla jsem pouze touto službou, aniž jsem o tom věděla, vytipována, když jsem se ucházela o místo na ministerstvu zahraničních věcí. Byla jsem v jakémsi výběru, takže jsem byla kandidátkou. Ve chvíli, kdy mi bylo dáno na výběr, jestli chci být členkou nelegální rozvědky, odmítla jsem to," uvedla pro list.

Více čtěte:

  • Filip: Změna byla nutná. Ta polistopadová je ale změnou k horšímu

  • Historik: Pohraničníci nejsou hrdinové. KSČM navazuje na KSČ  

  • Ať soud rozlouskne, zda je KSČM v souladu s Ústavou, chce kníže 

  • KSČM: Nemůžeme našim dětem zanechat stát bez sociálních jistot 

  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

    migranti

    Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

    13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

    Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …