V čele pošty by měl stanout Langerův oblíbenec Zatloukal

23.05.2011 7:51

V čele České pošty by mohl zůstat její prozatímní šéf Petr Zatloukal. Toho sem v roce 2007 přivedl Ivan Langer (ODS). Ministr vnitra Jan Kubice by ho měl jmenovat během několika dní.

V čele pošty by měl stanout Langerův oblíbenec Zatloukal

Ministr vnitra Jan Kubice chce ve vedení státního podniku Česká pošta ponechat Petra Zatloukala. Podle Hospodářských novin se tak stane během několika dní.

Kubice má volnou ruku v personálních otázkách

Bývalou ředitelku Marcelu Hrdou odvolal před třemi měsíci exministr vnitra Radek John. Jmenování nového šéfa zdržely rozdílné zájmy ve vládní koalici. Podle původní dohody se měl generálním ředitelem stát současný předseda dozorčí rady Jiří Maceška. Ministr Kubice má ovšem volnost v personálních otázkách, což se vztahuje i na management České pošty.

Kubice se prý musí nejdříve seznámit se situací ve státním podniku a se stavem příprav výběru generálního ředitele České pošty. Poté se rozhodne o obsazení pozice.

Původní návrh: ředitelem bude Maceška. Vyhrál ovšem Langerův favorit

Koalice se původně dohodla, že se novým ředitelem stane Maceška. Prosazoval ho především ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). V managementu pošty měly mít dva posty strany ODS a Věci veřejné.

Odchod Radka Johna z ministerstva vnitra ovšem celé výběrové řízení zastavil. Nový ministr Kubice si od premiéra Nečase vyžádal volnou ruku v personálních otázkách, čímž jsou míněny i změny v České poště.

Petr Zatloukal je podle HN favoritem někdejšího ministra vnitra a Nečasova poradce Ivana Langera, který ho v roce 2007 poslal do České pošty.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…