Na mě fakt premiér bububu nedělal, tvrdí Kalousek

23.05.2011 9:45

Skandály koaličních partnerů překrývají pro veřejnost to, že z ministerstva práce, zdravotnictví i financí se jen kouří, jak se na nich usilovně pracuje. Ministrů z TOP 09 se tedy netýkalo vyjádření předsedy VV Radka Johna, že se na reformách pracuje, ani Petra Nečase, který musel některé ministry postrašit, aby začali vůbec něco dělat, tvrdí Miroslav Kalousek v rozhovoru pro časopis Týden.

Na mě fakt premiér bububu nedělal, tvrdí Kalousek

Vláda o sobě do světa vysílá jen neuvěřitelné zprávy o skandálech VV i ODS, a proto není vidět na samotnou její práci. „Z ministerstva práce, zdravotnictví a financí se kouří a zasedání vlády jsou velmi věcná. Pod zapáchajícím kouřem skandálů se usilovně pracuje. Vládní krize reformy nezastavila," tvrdí v rozhovoru pro časopis Týden ministr financí Miroslav Kalousek.

Odmítá tak výroky předsedy Věcí veřejných Radka Johna, že se na reformách nepracuje, a vyjádření premiéra Petra Nečase, že musel některé ministry postrašit, aby vůbec něco začali dělat, se podle něj netýkají členů vlády za TOP 09. „Jestli Radek John pracoval, nebo nepracoval, já nevím. Na mě pan premiér žádné bububu nedělal. A pokud vím, nedělal to na žádného ministra TOP 09," uvádí Kalousek.

Reforma zdravotnictví jede přesně podle koaliční dohody

Ministři jeho strany prý pracují, jak mají uloženo legislativním plánem vlády. Týká se to i reformy zdravotnictví navzdory vyjádřením VV, že není předjednaná a avizují rozpory při jejím schvalování. „Ta reforma je předjednaná, protože je sepsaná koaliční smlouva, kde jsou ty věci napsány velmi pregnantně," je si místopředseda TOP 09 Kalousek jist, že reforma, kterou jeho stranický kolega Leoš Heger předkládal přesně podle koaliční dohody, bude podpořena.

K věci:

Vláda lže o reformách, udeřil profesor. A přidal důkaz 

Zákon proti rozkrádání: Tisíc námitek ministrů. Experti už tuší výsledek 

Ekonom: Připravte se. Reformy zasáhnou téměř všechny oblasti a naráz

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…