Rath označil hlasování Véčkařů za "nový vítr ze staré zadnice"

23.05.2011 23:07

První reakce koaličních i opozičních politiků na znovuzvolení předsedou Věcí veřejných Radka Johna na sebe nenechaly dlouho čekat. Zatímco pro konzervativního místopředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska znamená co je staré, je dobré, poslanec ČSSD a středočeský hejtman David Rath se posmívá způsobu volby šéfa VV.

Rath označil hlasování Véčkařů za "nový vítr ze staré zadnice"

Ministra financí a místopředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska volba staronového předsedy Věcí veřejných evidentně potěšila. "Já jsem konzervativní politik a tak má rád, když věci zůstávají při starém. A je celkem jedno, jestli naše koaliční partnery řídí pan Bárta prostřednictvím pana Johna nebo paní Peake," uvedl jako první reakci na znovuzvolení Radka Johna šéfem VV pro ParlamentníListy.cz Kalousek.

Stanislav Huml se od Věcí veřejných, za které byl jako nestraník zvolen do sněmovny, už před časem velmi ostře distancoval. "Výsledek mě nepřekvapil. Radek má nyní silnější mandát. Nebyl na rozdíl od Peake guru. Ale protože se není schopen distancovat od protiústavních praktik ABL a stále nevnímá realitu, stranu to nezmění," prohlásil pro ParlamentníListy.cz Huml.

Internetové klikání véčkařů pobavilo středočeského hejtmana Davida Ratha z ČSSD. "Je to překvapivé osvěžení. Prostě nový vítr ze staré zadnice," zasmál se Rath.


Radek John byl v pondělí večer zvolen předsedou VV po internetovém hlasování příznivců strany. Hlas mu dalo 1197 hlasujících, pro kandidátku Karolínu Peake hlasovalo 976 véčkařů, pro Dagmar Navrátilovou 356 osob.

Potvrdit výsledky hlasování by měla stranická konference, která se bude konat již následující víkend v Hradci Králové. Radek John si na ní vybere své kolegy do vedení partaje.

Související: Předsedou VV bude opět Radek John


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…