Šestka zváží další postup proti ČNB. Kvůli Key Investments

24.05.2011 21:34

Kauza kolem společnosti Key Investments se znovu dostává do hledáčku médií. V souvislosti s nevyjasněnými finančními poměry s některými pražskými městskými částmi.

Šestka zváží další postup proti ČNB. Kvůli Key Investments

Šestá pražská městská část bude totiž zvažovat další postup proti České národní bance v souvislosti s kauzou společnosti Key Investments. Sdělil to v úterý mluvčí městské části Martin Šalek. Firma, která Praze 6 spravovala 190 milionů korun, změnila nedávno předmět podnikání a ukončila činnost obchodníka s cennými papíry. ČNB měla na činnost Key Investments dohlížet, zástupci centrální banky v minulosti pochybení odmítli. 

SLEDUJEME téma: Key Investments  

Třináctka už půlku dostala

Key Investments se starala o peníze také Praze 10 a 13. Mluvčí třinácté městské části Samuel Truschka  informoval, že radnice od firmy již dostala zpět polovinu částky. 
 

Praha 13 svěřila podle Truschky v květnu 2010 společnosti Key Investments do správy 200 milionů korun. "Správa prostředků skončila na základě dodatku ke smlouvě dnem 9. března 2011. Od tohoto data vrátila společnost Key Investments na účet městské části ve dvou splátkách 100 milionů korun, tedy celou polovinu svěřených prostředků, a část výnosu ve výši 752.000 korun," uvedl v úterý Truschka. 

Jednání s Vodrážkou napoví více
 

Ten připomněl, že Key Investments dosud splnil všechny termíny, které si s městskou částí dohodl. "Ve středu proběhne jednání o termínu další splátky mezi starostou Davidem Vodrážkou a předsedou představenstva Key Invetments," dodal Truschka s tím, že Praha 13 bude požadovat vrácení všech peněz včetně výnosu. 
 

Horší zkušenosti mají s firmou městské části Praha 6 a 10. Praha 10 v polovině května podala na představitele Key Investments trestní oznámení. Podezírá je ze spáchání trestného činu porušení povinnosti při správě cizího majetku. Firma městské části Praha 10 spravovala peníze za 219 milionů korun. 

Čtěte také:

 Foto: cnb.cz


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …