Hušák je v šoku. Může za to "nevinný" dopis

24.05.2011 22:21

Nad společností Sazka se už od března, kdy se dostala do insolvence, stahují pomyslná mračna. Podle jejího šéfa je nyní reálná možnost i jejího úplného zničení. Pokouší se jej prý dosáhnout společnosti KKCG a PPF.

Hušák je v šoku. Může za to "nevinný" dopis

Šéfa Sazky Aleše Hušáka v úterý šokoval dopis skupin KKCG A PPF, který zaslaly akcionářům a členům představenstva Sazky.

Komárkovi a Kellnerovi jde o jedno. Sazku zničit

 "Jsem absolutně šokován, nikoliv však překvapen, dopisem, který dnes zveřejnily společnosti KKCG a PPF. Konečně bylo nahlas a natvrdo řečeno, co pánové Komárek a Kellner chtějí. Zničení Sazky a konec peněz pro veřejně prospěšné účely. Tento scénář mně poprvé řekl pan Komárek v lednu letošního roku. Stejně tak o tomto scénáři hovořil i Radovan Vítek. Je to scénář, kterému chceme zabránit všemi silami," uvedl podle agentury Mediafax v úterý Hušák.

Sledujeme téma Sazka

Šéf Sazky prý s  oběma skupinami jednal několikrát a měl vždy pouze dvě podmínky: 1) Aby bylo zabráněno insolvenci Sazky (na začátku jednání). V současné době, aby v žádném případě nedošlo na její konkurz, protože ten se podle šéfa Sazky rovná jejímu zničení. 2)  Aby byl použit scénář „Gladiolus", tedy, aby nechali akcionářům Sazky 100 procent akcií, řídili společnost jako finanční investoři a z výtěžku i nadále podporovali český sport.

Sazka jako loupežná kořist?

"Vždy jsem také argumentoval tím, že Sportku jako národní loterii nelze zprivatizovat. Bohužel nakonec převážila chamtivost těchto pánů a nyní konečně nahlas řekli, o co jim jde. Alespoň ale teď všichni mohou posoudit jejich kroky. Konkurz je úplně nejhorší řešení, které nechceme. Je mně smutno z toho, že jsem nucen prohlásit, že oba pánové chtějí Sazku jednoduše ukrást. Zároveň ale musím konstatovat, že my jsme na tuto variantu boje samozřejmě připraveni," dodal pro server Hušák.

Sazka je od konce března v úpadku, Městský soud v Praze eviduje už přes 2000 věřitelů, ti se hlásí zhruba o 41,1 miliardy korun. Jejich první schůze se uskuteční 26. května.

Více čtěte:

  • Kalousek si posvítí na Sazku. Posílá do ní kontrolu 
  • Vítkovy pohledávky Sazky převzala PPF. Firma uklidňuje: Výhry vyplácíme
  • Městský soud určil správce pro insolvenční řízení se Sazkou
  • Sazka shání úvěr a vyplácí výhry jen do částky půl milionu
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

    migrační pakt

    Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

    13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

    Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …