Liberecká ODS opět nabírá síly, varuje exprimátor

26.05.2011 22:41

Nedávno sesazený primátor Liberce Jan Korytář označil nahrazování zastupitelů své strany Změna pro Liberec zastupitely ODS za postupný návrat starých pořádků. ODS vládla Liberci předchozích deset let a její působení bylo spjato se řadou podezřelých korupčních kauz.

Liberecká ODS opět nabírá síly, varuje exprimátor

Korytářova strana vyhrála loňské komunální volby, po neshodách ve vzniklé čtyřkoalici však Změna pro Liberec radnici opustila. Zbytek koalice dnes nechává Korytářovo uskupení rozhodovat pouze v méně významných záležitostech města a vytlačila ho ze všech významných postů. Bývalý primátor obvinil ODS z podílu na tomto vývoji.

"Byli jsme odvoláni z hlavních společností, přes které tečou největší peníze. Jde například o Dopravní podnik města Liberce, Technické služby města, Sportovní areál Ještěd, Liberecká teplárna. Tam jsme nahrazováni členy ODS," upřesňuje pro Český rozhlas Korytář.

Zastupitelé ODS získávají zpět své posty

Náměstek současné primátorky Jiří Šolc ze sdružení Liberec občanům však postup radnice obhajuje. Podle něj je logické, že se změnou koalice přišla i obměna postů v dozorčích radách a představenstvech. Účast zastupitelů ODS na těchto postech pouze reflektuje zájem občanů, kteří straně v loňských volbách dali druhý nejvyšší počet hlasů.

Mnozí bývalí vysocí představitelé libereckého magistrátu se už vrátili na svá původní místa. Exprimátor Jiří Kytner dnes opět zasedá v představenstvu Dopravního podniku měst Jablonce a Liberce, jeho spolustraník Ondřej Červenka se vrátil do představenstva Liberecké informační společnosti.S rozložením sil jsou spokojené i liberecké Věci veřejné. Jejich pět postů podle nich přesně odpovídá jejich volebnímu výsledku.

Korytář: Je to jen špička ledovce

Bývalý primátor Korytář označil současný vývoj za pouhou šičku ledovce toho, co se na magistrátu děje. ''Změny musí jít přes radu, respektive přes zastupitelstvo. Proto jsme se o tom dozvěděli. Ale je to možná jen 5 procent toho, co se tady děje. Protože hlavní věci, které se budou týkat dotací, změn územního plánu či veřejných zakázek, budou probíhat skrytě," uvedl.

Čtěte také:
Liberec je bez primátora. O novém bude jednat už v pondělí 
Liberec: Proces tvorby nového územního plánu je nyní v polovině 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…