Komentář hodnotí Bártu: Za kolik budeš loajální?

27.05.2011 9:27

Svědectví bývalé PR manažerky poslanců Věcí veřejných Aleny Maršálkové působí tak trochu jako výpověď uprchlíka do Svědků Jehovových. Pro superguru Bártu ale může znamenat dost značný problém. Myslí si to Jiří Leschtina. Ten ve svém komentáři pro Hospodářské noviny popisuje, jak vidí případ po svém.

Komentář hodnotí Bártu: Za kolik budeš loajální?

Připomeňme, že bývalá PR manažerka Věcí veřejných Alena Maršálková vypověděla, jak se snažila Kristýně Kočí pomoci s tím, co s penězi od Bárty udělat.

„O Bártově údajném uplácení za loajalitu promluvila veřejně osoba, která nepatřila do poslaneckého pařeniště, ale byla mu dost blízko. Pokud by si ty divoké detaily kolem Bártových obálek vymyslela, a ještě uvedla do policejního protokolu, musela by být sebevrahem vrhajícím se do propasti křivopřísežnictví," poznamenává k tomu Leschtina v Hospodářských novinách.

Podrobněji:
Nová svědkyně promluvila o Bártových obálkách

Prozkoumat pravdivost výpovědí Maršálkové ale podle něj musí policie. „Nám by nemělo uniknout, jak lidé kolem Bárty propadají paranoidní víře v jeho až nadpřirozené schopnosti. I střízlivě uvažující manažerka uvěřila, že Bárta skutečně ovládl policii natolik, že podání trestního oznámení na něj je spojeno s takřka smrtelným nebezpečím," myslí si komentátor.

Dále rozebírá fakt, jestli měl Bárta nebo neměl policii pod palcem. Důležité je si připomenout, že jeho případ byl zpočátku "uklizen" na oddělení daňových úniků.

„Jedno nelze paní Maršálkové upřít. Její popis dějů zapadá do všeho, co se o Bártovi v poslední době dozvídáme," poznamenal Leschtina. Pro Bártu jako adoranta moci a milionáře k tomu musí být nějakých půl mega prkotinou.

„Snad ani není nejdůležitější, jak dopadne policejní šetření. Ale že víme o Bártovi už tolik, abychom zvýšili ostražitost," dodal v komentáři Leschtina.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…