V Lidovém domě určí, co říkat v TV. Sobotka diktát posvětil

27.05.2011 11:30

ČSSD připravila direktivu, jak mají její členové vystupovat před novináři. Před rozhovorem, vystoupením v televizi či rádiu jim Lidový dům připraví příslušné podklady, po vystoupení se politik dočká z Lidového domu zhodnocení svého výkonu.

V Lidovém domě určí, co říkat v TV.  Sobotka diktát posvětil

Nový předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka chce zásadním způsobem zapracovat i na mediálním obrazu strany. S jeho souhlasem byla připravena direktiva, jak se má politik ČSSD zachovat v okamžiku, kdy ho novinář požádá o rozhovor nebo dostane pozvání do televize či rádia. Napřed se vždy musí stavit v Lidovém domě pro instrukce. Informaci zveřejnil server Novinky.cz.

Související: Sobotka chystá čistku ve stínové vládě. Chce loajalitu?

„Obecná zásada pro zástupce ČSSD - při žádosti novináře či média o rozhovor, komentář, vystoupení v pořadu - kontaktovat vždy Tiskového oddělení ČSSD s požadavkem o zpracování aktuálního stanoviska ČSSD k danému tématu, podkladů, přípravy na vystoupení, konzultaci atd., " uvádí se v textu direktivy.

Jako z inzerátu, i se zhodnocením

ČSSD si je vědoma, že nezáleží jen na samotném verbálním projevu reprezentanta strany, proto chce členům poradit i v tom, jak se obléknout, jak si dát pozor na řeč těla a podobně.

Dále čtěte: Ve stínové vládě je i Hašek a Škromach

„Hlavní zásady pro úspěšné mediální vystoupení (image, vhodné oblečení, jednoduchost, stručnost a jasnost pro úspěšné vyjadřování, verbální zdatnost a trénink argumentace, krizové komunikace, řeč těla)," vyjmenovává se v dokumentu.

Zásadním bodem celé direktivy je pak upozornění, že členové ČSSD budou po svých vystoupeních před médii hodnoceni. Na přetřes příjde přesvědčivost argumentace či počet citací uveřejněných v médiích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…