John: Zákon o veřejných zakázkách je pro nás nejpodstatnější

28.05.2011 15:15

Pro Věci veřejné zůstává stěžejní zákon o veřejných zakázkách. Důležitá je také garance prosazování protikorupční politiky. Ve svém projevu kandidáta na předsedu strany to dnes na volební konferenci Věcí veřejných v Hradci Králové řekl Radek John.

John: Zákon o veřejných zakázkách je pro nás nejpodstatnější

"Se zákonem o veřejných zakázkách jsme proto spojili hlasování o reformních zákonech a důvěře vládě. Chtěli jsme, aby tento zákon byl vypíchnut jako nejpodstatnější. Jsem přesvědčen, že státní orgány budou muset s penězi daňových poplatníků hospodařit odpovědně a transparentě, pokud mají mít podporu VV," řekl John. 

John na začátku svého projevu připomněl vysokou podporu od voličů, kterou VV před rokem při volbě do sněmovny dostaly. Uvedl, že strana nabídla novou generaci politiků, nová témata, například boj proti hazardu a gamblerství. Připomněl také protikorupční opatření na ministerstvech či sníženou DPH. 

John také požádal o pomoc členy VV a sympatizanty v regionech a obcích. "Ze svých cest po republice vím, že vzniká celá řada záslužných projektů a změn," řekl John, který přislíbil zlepšení komunikace mezi regiony a vedením strany. 

Po Johnovi přednesou v otevřené části konference projevy další kandidáti do stranického čela, na ně potom budou reagovat členové rady a šéfové odborných komisí. Potvrzení vedení je na programu v neděli dopoledne. 

  • SLEDUJEME konferenci VV: ZDE


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …