Železnice se brzy zastaví. Odbory v pondělí vyhlásí stávku

29.05.2011 22:50

Vládní reformy a podoba státního rozpočtu pro příští rok jsou podle předsedy Asociace nezávislých odborů Bohumíra Dufka důvodem pro vyhlášení stávky. V Otázkách Václava Moravce oznámil, že ji vyhlásí v pondělí, ale neuvedl, v jakém termínu se uskuteční.

Železnice se brzy zastaví. Odbory v pondělí vyhlásí stávku

Tvrdý postoj ministra financí Miroslava Kalouska v pojetí reforem i stanovení rozpočtu na příští rok je podle předsedy Asociace nezávislých odborů Bohumíra Dufka příčinou, proč v pondělí vyhlásí stávku železničářů. V Otázkách Václava Moravce na zpravodajské ČT24 ale neupřesnil, kdy by se na železnici mělo stávkovat.

Šéf nezávislých odborů dále uvedl, že setkání s ministrem financí až dosud k ničemu nevedla, a proto musí přistoupit k tomuto razantnímu kroku. „Jeho názory jsou v jedné linii, a pokud nebude pod tlakem, tak od nich neustoupí," uvedl Dufek na Kalouskovu adresu.

Neřeší se výběr daní a pro reformy by bylo nutné zvýšit mzdy

Odborový funkcionář také kritizoval špatný výběr daní a podivoval se nad tím, že to nebylo řešeno jako priorita. Pokud by se uskutečnily chystané reformy, bylo by podle Duška nutné zvýšení mezd ve výši pěti procent. To by se mělo týkat nejen veřejné sféry, ale i soukromé, aby nedocházelo k ekonomickému štěpení společnosti.

K věci:

Gigantická stávka: V létě zkolabuje země, nepojede MHD, vlaky, nic  

Železničáři hrozí: Za pár týdnů může být stávka. Jsme na ni připraveni  

Odborář, který zablokuje Prahu: Ožebračují lidi, musíme to udělat

Foto - koláž: Hans Štembera

reklama

autor: jih

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…