Penta je ochotná koupit loterijní část Sazky za 2 miliardy

29.05.2011 15:35

O současné situaci společnosti Sazka přišli do pořadu Otázky Václava Moravce diskutovat Martin Danko, mluvčí společnosti Penta, dále Kamil Ziegler, člen dozorčí rady PPF Group, a Aleš Hušák, generální ředitel Sazky.

Penta je ochotná koupit loterijní část Sazky za 2 miliardy

Podle Danka nabídne Penta 2 miliardy korun za loterijní část Sazky. Předtím už odkoupila pohledávky největších akcionářů Sazky - Českého svazu tělesné výchovy a České asociace sport pro všechny.

„Na rozdíl od PPF a KKCG nejsme zatížení investicemi," vyzdvihl Danko společnost Penta.

Podle Danka se z insolvenčního řízení stane dlouhá zákopová válka, která nebude mít vítěze. Mohlo by dojít k oslabení důvěryhodnosti Sazky. Danko také přiznal, že Penta přetahuje zaměstnance Sazky do své společnosti Fortuna.

Ziegler: Jde nám o transparentní konkurz

Ziegler prohlásil, že pokud bude konkurzní proces transparentní, bude skupina PPF spokojená. O transparentnost konkurzu prý jde především.

„Zaměstnanci by se neměli nechat tlačit do kouta a měli by vydržet. Mělo by se hledat řešení, které umožní činnost. Sazku má smysl zachraňovat. Její jméno je silné. Pojďme si to chlapsky rozdat," navrhl Ziegler.

„O Sazku jsme se zajímali dlouhé měsíce. Víme, jak to funguje. Akcionářskou strukturu nejde ovládnout agresivně. Leda tak, jak jsme to viděli u pana Hušáka. Jako věřitel Sazky budeme dohlížet na právnost celého procesu," ujistil Danko.

Musíme získat prostředky pro Sazku

Hušák chce v nejbližší době zajistit dostatek prostředků a zajistit, aby Sazka dál fungovala.

„Jsem rád, že od pana Zieglera zaznělo, že je společnost silná. Dosáhl jsem toho za pomoci skvělého manažerského týmu," chválil Hušák. Doplnil, že za první čtyři měsíce letošního roku vydělala Sazka zhruba 250 milionů korun.

„Kdybychom bývali mohli vyplatit společnosti KKCG a PPF, nebyli bychom v insolvenci," myslí si Hušák.

Předseda věřitelského výboru Josef Novotný oponoval Hušákovým výpočtům, že Sazka dluží 9 miliard korun.

SLEDUJEME téma kauza Sazka

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …