Čunek k soudu opět nedorazil. Důležitější práci má prý v Senátu

30.05.2011 10:49

Ač senátor Jiří Čunek čelí ze strany své bývalé sekretářky Marcely Urbanové mnoha obviněním, za nijak závažná je nepovažuje. Raději než k soudu tak i v pondělí zamířil do Senátu. Prý tam bude užitečnější.

Čunek k soudu opět nedorazil. Důležitější práci má prý v Senátu

Senátor Jiří Čunek se v pondělí ráno nedostavil ke Krajskému soudu v Ostravě, kde čelí žalobě ze strany své bývalé sekretářky Marcely Urbanové. A to i přesto, že jeho přítomnost v soudní síni minulý týden slíbil jeho advokát.

Z Ostravy raději do Prahy

„Pan senátor se neúčastní ani dnešního jednání. S ohledem na služební cestu, kterou absolvoval minulý týden, se mu nakupily pracovní povinnosti. Odjel do Prahy, kde ho čekají jednání v Senátu. Soudní jednání tedy nechává na svém právním zástupci a nepovažuje za nutné se ho účastnit," uvedl v pondělí advokát Radek Závodný. Již dříve tvrdil, že jeho klient považuje žalobu za neopodstatněnou a nemá se tedy za co omlouvat.

Urbanová přitom po Čunkovi žádá deset miliónů korun za to, že jí poškodil svými údajně lživými a urážlivými výroky.

Urbanová prý není lhářka

Bývalá sekretářka se cítí poškozená tím, že kvůli Čunkovi dostala nálepku lhářky a podvodnice. Soudu navrhla mimo jiné výslech bývalého premiéra Mirka Topolánka či bývalé nejvyšší státní zástupkyně Renáty Vesecké. Soudkyně ale tyto návrhy zamítla.

Předmětem žaloby je podle advokátky Urbanové řada Čunkových výroků, které zazněly v různých médiích.

Čunkovo přirození na veřejnost nepatří

„Jde o všechny články, ve kterých se pan Čunek vyjadřuje o paní Urbanové jako o ženě. Nedovedu si představit, co by se dělo, kdyby se paní Urbanová začala vyjadřovat třeba o velikosti přirození pana Čunka. To jsou přece věci, které nepatří na veřejnost," řekla advokátka Klára Veselá-Samková, která Čunkovu bývalou sekretářku zastupuje,  novinářům.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…